Jste líní? V téhle soutěži můžete vyhrát 24 tisíc korun

Pod stromy ve vesnici Brezno v Černé Hoře se poflakuje skupinka sedmi lidí už víc než 21 dní. Soutěž, která začala jako lokální legrácka, se postupně stala globálním fenoménem a letos přepisuje rekordy.

Dosud nejvyšší zaznamenaný počet hodin strávených ležením na zemi a nicneděláním z roku 2017 soutěžící překonali už 23. srpna, kdy dvanáct z nich leželo víc než 120 hodin v kuse, připomíná web 24ur. Neobvyklá disciplína může tomu největšímu lenochovi přinést 1 000 euro (v přepočtu zhruba 24 tisíc korun). 

[chooze:article;value:509990]

V pravidlech soutěže černohorští organizátoři jasně vymezují, že nikdo z účastníků nesmí z postele vstát a procházet se. Na toaletu si ale můžou odskočit každých osm hodin. Rozhodně pak není zakázané spát, číst si knížky, jíst nebo pít. Hlavní je podle nich prostě si jen užít poflakování. "Všichni se cítíme výborně a nemáme žádné zdravotní problémy. Opečovávají nás tu a pro výhru prostě stačí jenom zůstat ležet," hodnotí průběh soutěže loňská šampionka v lenošení, 38letá Dubravka Aksičová, pro rozhlasovou stanici Svobodná Evropa

Satirickou soutěž v populární dovolenkové destinaci uspořádali poprvé před 12 lety. Měla být vtipnou připomínkou stereotypu o tom, že obyvatelé Černé Hory jsou těmi nejlínějšími obyvateli Balkánu, což je po staletí předmětem mnoha vtipů mezi obyvateli bývalé Jugoslávie. 

Roste počet lidí, kteří mají problémy se spánkem. Léčí je ve Zlíně (08/2023): 

Kontakt a celý článek naleznete na serveru (http://domovstesti.blog.cz/) zde.