K hlavě mu dal pistoli. Policie řeší záběry napadení a vyřizování účtů mezi dětmi

Podle komentářů mělo být video pořízené v blízkosti Modřanské rokle. TV Nova se ale ozvali známí hlavních aktérů, kteří tvrdí, že se celý incident odehrál v Řepích. Video zachycuje chlapce klečícího na zemi. Ten obklopen skupinou mladých lidí zírá na zbraň, která mu míří na hlavu. Všem má být mezi 12 a 15 lety.

Pistoli, podle komentářů plynovou či kuličkovou, drží hoch, jehož totožnost TV Nova zná. Po chlapci na zemi požaduje omluvu. "Promiňte! Všem to řekni nahlas," vykřikuje do toho všeho dívka, zřejmě autorka videa.

Mladík se upřeně dívá na agresora a vytrousí omluvu. Následuje prudký kopanec zezadu. Chlapec se zhroutí k zemi, pak ho kumpán ozbrojeného agresora chytí do kravaty. Nakonec pomáhají útočníci mladíkovi vstát na nohy. Po dalších ranách do obličeje záběry končí.

[chooze:article;value:487486]

Pátrání po pachatelích

Netrvá však dlouho a na internetu se rozebíhá pátrání po pachatelích. Jednu výzvu zveřejnil i český šampion v oblasti bojových umění. "Tohohle chci. Pošlete mi ho," napsal k fotce jednoho z útočníků s tím, že takové chování by pachatelům projít nemělo.

Někteří lidé příspěvky pouze peprně komentují, jiní se rozhodnou vzít spravedlnost do svých rukou. Na internetu se tak nedlouho po prvním videu objevuje další s posměšným komentářem: "Karma chlape. Dělá chlapa, když má plynovku a pak brečí".

Záběry zachycují, jak si skupina jiných teenagerů přichází "vyřizovat účty". "Na koho míříš pistolí? Mluvím s tebou!" hlásá jeden z aktérů. Zdá se, že vyděšený chlapec si snaží přivolat pomoc po telefonu. S křikem končí na zemi. Schytá několik ran, když do celé záležitosti zasáhne neznámá žena. "Teď brečíš, ale míříš na malé kluky pistolí. Příště uvidíš," hrozí mladíci a odcházejí.

Policisté ubezpečují, že celou záležitost sami prověřují. Lidé by tak neměli řešit podobné záležitosti na vlastní pěst. "Videa jsme na sociálních sítích zaznamenali a případ již řeší kriminalisté," sdělil TN.cz policejní mluvčí Jan Daněk.

Kontakt a celý článek naleznete na serveru (http://domovstesti.blog.cz/) zde.