K protestům se přidali i zemědělci z Hradce. Cesta jim zabrala čtyři hodiny

Půl hodina po půlnoci a na parkovišti královéhradeckého supermarketu to začalo vypadat jako na Zemi živitelce. Jako první přijížděli zemědělci z Moravské Třebové, na cestu prý vyrazili už ve 22 hodin. V závěsu za nimi Petr Jonáš z Horního Dehtova na Trutnovsku.

"Jedu podpořit kolegy," vysvětlil Jonáš a na radlici připevnil transparent. Jako správný chovatel koní jel v klobouku a taky v holínkách od bláta. Vládě vyčítá ceny energií, které mu vyskočily skoro třikrát.

[chooze:article;value:542382]

V ještě bojovnější náladě přišel muž oblečený do národních barev, byl to organizátor královéhradecké výpravy. "My chceme rovnost a chceme, ať se do nás přestanou sr*t. Zemědělci nepotřebují politiky a papíry," sdělil organizátor Adam Lád.

Ve čtvrt na tři zemědělci nastartovali traktory. Před sebou měli cestu dlouhou 112 kilometrů. Pan Jonáš spočítal, že za naftu do Prahy a zpět dá 6 000 korun.

Policie hlídala, aby nikdo neodbočil na dálnici. Cestou se přidávalo dalších 30 zemědělců a místy se jelo jako na poli. Nikoliv však rychleji než 40 kilometrů za hodinu. Cesta skončila po čtyřech hodinách.

Za deset minut traktory, které jely od Hradce Králové, přijely do centra metropole. Chovatel koní s ostatními kolegy obkružoval muzeum a zastavil u hlavního nádraží. Někteří řidiči u krajnice opravovali závady, cesta k ministerstvu zemědělství už byla ucpaná. Pan Jonáš tak zamkl traktor a dál šel pěšky. Měl v plánu se vrátit domů odpoledne, a to kvůli koním. Ti už by v danou dobu měli hlad.

Kontakt a celý článek naleznete na serveru (http://domovstesti.blog.cz/) zde.