Kadyrov jmenoval svého syna (15) šéfem ochranky. Vychválil ho za brutální bitku

Adam Kadyrov, který v listopadu oslaví teprve 16. narozeniny, se stal šéfem ochranky čečenského vůdce a svého otce Ramzana Kadyrova. Podle agentury Nexta tak vedení ruské autonomní republiky učinilo proto, že chlapec má "navzdory svému věku již bohaté zkušenosti".

Čečenský ministr informací a tisku Achmed Dudajev chlapci osobně popřál. Uvedl, že mu "upřímně gratuluje ke jmenování do důležité pozice". Toto jmenování ale vyvolalo mnoho otázek o tom, kdo Kadyrova v čele země nahradí. Dosavadními favority byli totiž starší bratři Adama, a to Achmat (17) a Zelimchan (16).

​Jak připomíná agentura Reuters, třetí syn čečenského vůdce se dostal do hledáčku pozornosti už letos v září. Tehdy se na sociální síti Telegram objevilo video, kde mladík surově bil a kopal vězně odsouzeného za spálení koránu.

[chooze:article;value:525123]

Záznam zveřejnil přímo Ramzan Kadyrov. Okomentoval ho s tím, že je na svého syna pyšný. Řekl, že si váží zejména toho, že jeho syn získal "dospělé ideály cti, důstojnosti a obrany svého náboženství". Chlapcovo chování ale vyvolalo také kritiku.

Ramzan Kadyrov vládne tvrdou rukou Čečenské republice už od roku 2007, kdy se stal jejím prezidentem. Od ruského prezidenta Vladimira Putina dostal štědré finanční prostředky na obnovu regionu a těší se jeho štědré podpoře.

Kadyrov obvinil českou policii a Ukrajinu, že pro něj zinscenovaly únos koně (05/2023):

Kontakt a celý článek naleznete na serveru (http://domovstesti.blog.cz/) zde.