Kadyrov ocenil sám sebe. Udělil si Řád hrdiny Čečenska

Čečenský vůdce Ramzan Kadyrov se rozhodl vyznamenat své stoupence, kteří po jeho boku bojují na Ukrajině. Za "hrdinské" činy si od svého vůdce vyslouží řád. S oceňováním už začal a jako prvního vyznamenal sám sebe.

Podle deníku Express čečenský vůdce přitom prohlásil, že medaile je určena vojákům, kteří se "vyznamenali" v Putinově válce na Ukrajině a vykonali "hrdinské činy". Sám pak uznal, že i on tato kritéria splňuje, a prohlásil se za hrdinu.

[chooze:article;value:488787]

​Za jaký hrdinský čin se ale rozhodl vyznamenat, zatím neuvedl. V posledních týdnech se navíc Kadyrov zdržoval na dovolené na Maledivách a v Dubaji, a to i navzdory tomu, že jeho síly stále bojují na Ukrajině.

Podle kritiků, které citoval deník Daily Mail, to navíc vypadá, že čečenský vůdce trpí takzvaným "syndromem Brežněvovy medaile". Bývalý sovětský vůdce Leonid Brežněv byl totiž proslulý svou medailemi ozdobenou hrudí.

Kadyrov má na kontě i desítky dalších ocenění. Nedávno se vyznamenal titulem Otec národa a ocenění dostal i za podíl na rozvoji zdravotnictví. V červnu 2022 mu Ruská stomatologická asociace udělila Řád za zásluhy o stomatologii prvního stupně.

Není jisté, že Rusko nezaútočí na NATO a nepoužije jaderné zbraně, řekl Pavel:

Kontakt a celý článek naleznete na serveru (http://domovstesti.blog.cz/) zde.