Kadyrov se rozčílil na Česko. Ukradeného koně považuje za oběť Západu

Kadyrovovi v Česku koncem minulého týdne ukradli koně jménem Zazou. Pořídil si ho v roce 2012 na dostihy v Dubaji, po kterých ho přesunul do stájí u Roudnice nad Labem. 

Když na čečenského vůdce dva roky nato uvalila Evropská unie sankce, české úřady mu vedle dalšího majetku koně zabavily. Dodnes se přes to nepřenesl. "V roce 2014 se můj Zazou stal první obětí sankcí namířených proti mně, mé rodině a mému dostihovému týmu. Plnokrevný oř se stal obětí této první ohavné rány od demokratického Západu. Dát koně na seznam sankcí? Proboha," napsal na telegramu.

[chooze:article;value:493620]

"Teď se ukázalo, že Zazoua ukradli neznámí lidé. Jak se to vůbec mohlo stát? Kde je nějaké zabezpečení? Kde je galantní policie s demokraticky účinnými a pokročilými vyšetřovacími technikami? V naší republice klidně můžete nechat přes noc odemknuté auto, ale koně pod sankcemi někdo odvede ze stáje a strážci zákona se to dozvědí až po několika dnech," rozčílil se Kadyrov.

Případem se zabývá ústecká policie. Podle její mluvčí Pavly Kofrové má kůň hodnotu okolo 400 tisíc korun. Kadyrov takové číslo pokládá za pokus o podvod, upozornila agentura TASS. "Žádám vás, abyste nesnižovali hodnotu mého koně. Souvisí to s nějakým finančním podvodem těch, kteří se o něj starali. Čistokrevný Zazou stojí minimálně 10 milionů dolarů (přes 220 milionů korun)," tvrdí.

[chooze:article;value:487416]

"Nevěřím na náhody. Ti zloději jsou svým způsobem jedineční. Dost hloupí na to, že ukradnou koně pod sankcemi, a natolik mazaní, že si pojistí, aby je policie nenašla. Je škoda, že krásné a ušlechtilé zvíře kvůli tomu trpí. Obávám se, že by se Zazou mohl dostat do nesprávných rukou," uzavřel Kadyrov.

Policisté prosí veřejnost o pomoc s pátráním po zlodějích i zvířeti. "Pokud můžete k výše uvedenému skutku poskytnout jakékoliv informace, volejte linku 158 nebo se dostavte na nejbližší policejní služebnu," vyzvala Kofrová. 

Rusko má pět kandidátů na prezidenta, Putin mezi nimi není:

Kontakt a celý článek naleznete na serveru (http://domovstesti.blog.cz/) zde.