Kadyrov umírá a Putin kvůli tomu padne, šíří se zvěsti. Kreml rázně zareagoval

Kadyrov je údajně už delší dobu těžce nemocný. Choroba ho měla v nedávných dnech dostat do nemocnice, kde ho prý museli uvést do umělého spánku.

Řekl to mluvčí ukrajinské vojenské rozvědky Andrij Jusov, upozornil list Obozrevatel. "Ano, skutečně existují informace, že válečný zločinec Kadyrov je ve vážném stavu a nemoci, kterými trpí, se mu zhoršují a způsobují další komplikace," prohlásil.

[chooze:article;value:522803]

Potenciální smrt Kadyrova by mohla podle amerického Institutu pro studium války (ISW) destabilizovat Čečensko. To by pak prý vedlo k podkopání základů celého režimu Vladimira Putina.

"Destabilizace Kadyrovovy vlády v Čečensku by byla vážnou ránou pro Putinův režim. Stabilitu tam nastolili prostřednictvím brutální a krvavé války," podotkl institut.

[chooze:article;value:522733]

Kreml tvrdí, že o Kadyrovově zdravotním stavu nic netuší. "Nemáme o tom žádné informace," vzkázal podle agentury Reuters v pondělí Putinův mluvčí Dmitrij Peskov. Popřel i údajnou nedělní schůzku Kadyrova s Putinem v Moskvě. "Nemám k tomu co říct. Žádné setkání s Putinem nebylo," dodal.

Na sociálních sítích se o víkendu objevila videa, na kterých se Kadyrov prochází a spekulace o nemoci popírá. Nedá se ale vyloučit, že jsou podvržená.

Kadyrov obvinil českou policii a Ukrajinu, že pro něj zinscenovaly únos koně (5/2023):

Kontakt a celý článek naleznete na serveru (http://domovstesti.blog.cz/) zde.