Moderní bydlení

Kafe hned po ránu vás odpálí. A jazyk nalepte na patro, radí znalkyně facejógy

Kniha Udrž ksicht je hlavně o tom, jak udržet ksicht, vysvětlila velmi jednoduše její autorka Marta Dřímal Ondráčková. "Je to projekt, který vznikl v době prvního covidu, kdy jsme všichni seděli doma, strašně jsme se nudili a já jsem si říkala, že holky, které jsou zvyklé na pravidelnou péči, mají teď dost utrum, protože se na kosmetiku či masáže nedostanou," přiblížila.

Začala tedy točit videa s lehkou nadsázkou o facejóze. Ty si záhy získaly velkou oblibu. "Díky tomu, že jsem to zkoušela na sobě a viděla jsem, co funguje a co nefunguje, tak vlastně na základě tohoto vznikl Udrž ksicht, což už je dneska, dá se říct, nějaký ucelený program, který má své zákonitosti, které samozřejmě vždycky všichni dostávají spolu se mnou a s mým úžasným humorem," řekla.

Poradila také, co je nejlepší dělat po ránu. Začít se má podle Dřímal Ondráčkové sklenkou teplé vody, ale ne rovnou z kohoutku. Musí to být ohřátá, případně převařená voda, jak to komu vyhovuje. "Pitná voda z kohoutku je jiná věc než teplá voda z kohoutku. Rozhodně ne horkou vodu z kohoutku, protože v těch trubkách, kde teče ta teplá voda, tak to nechcete dostávat do těla," přiblížila.

[chooze:article;value:565447]

​"Pak do sebe lupnu magnézium, protože to je jedna z věcí, kterou bychom měli dělat úplně všichni. Nedat si to kafe po ránu, to je úplný odpal, ale dát si magnézium, ten správný druh, který je takový jako nakopávací, a počkat třeba půl až tři čtvrtě hodinky a teprve potom si dát to kafe a pak celý ten den jedete na vlně," objasnila Dřímal Ondráčková.

Důležitá je také správná poloha jazyka. "Musí být nahoře, ale jako vyloženě přitlačený, jako když děláš koníčka. Povolený jazyk do patra a pak neudělám nic jiného, než ten jazyk přilepím nahoru na to patro. A tím posilujete," popsala. A to by se mělo dělat celý den kdykoliv, když nemluvíte, nejíte, nespíte či nekouříte. Jak správně přilepit jazyk na patro i na celý díl pořadu se můžete podívat pod titulkem článku.

Kontakt a celý článek naleznete na serveru (http://domovstesti.blog.cz/) zde.