Kajínek havaroval a zranili se dva lidé. Po milosti je v podmínce

Kajínek havaroval u Velké Bíteše na Žďársku. Policistům musel vysvětlovat, proč své auto za 2,8 milionu neukočíroval, napsal deník Blesk. Podle policejní mluvčí Michaely Lébrové jeho mercedes totiž v zatáčce vjel do protisměru, kde se srazil se škodovkou, kterou odmrštil do protisměru. Řidič a pasažérka Škody Roomster mají zhmožděné hrudníky a museli do nemocnice.

Kajínek vyvázl bez zranění a jeho auto je v servisu. Příčinu nehody policie vyšetřuje. "Jel jako dobytek," řekl Blesku jeden z kamarádů zraněných.

V roce 2017 dostal odsouzený dvojnásobný vrah Kajínek milost od prezidenta Miloše Zemana. Její součástí je sedmiletá podmínka. Pokud by tedy spáchal trestný čin, hrozí mu návrat do vězení, kde by už nejspíše strávil zbytek života. 

[chooze:article;value:489546]

"Byl odsouzen za úplně jiný druh trestné činnosti. To, že havaroval, bude nejspíše, pokud to vůbec bude kvalifikované jako trestný čin, trestný čin z nedbalosti," poznamenala pro TN.cz advokátka Lucie Kolářová. "V tu chvíli soud nemusí nařídit, že porušil podmínku, protože zrovna dopravní nehoda se může stát každému z nás," dodala.

V takových případech podle ní soud nemusí ani nařídit jednání. "V tomto konkrétním případě si nemyslím, že by to byla trestná činnost, která by a priori vedla k tomu, že by byl nucen zase nastoupit do výkonu trestu," doplnila.

"Nehodu v tuto chvíli stále vyšetřujeme. Je to v gesci dopravního inspektorátu ve Žďáru nad Sázavou," informovala v úterý TN.cz Lébrová. O tom, zda se Kajínek dopustil trestného činu, se tedy ještě rozhodne.

Kontakt a celý článek naleznete na serveru (http://domovstesti.blog.cz/) zde.