Kalifornií otřásla další střelba! Útočník zabil sedm lidí a vzdal se policii

Útočník rozpoutal peklo nedaleko Half Moon Bay, pobřežního města se zhruba 11 000 obyvateli, které leží asi 30 km jižně od San Francisca. Novinářům to řekla šerifka okresu San Mateo Christina Corpusová.

Podle Corpusové dostali policisté informaci o střelběve 14:22 středoevropského času. Po příjezdu na první místo nalezli čtyři mrtvé a jednu zraněnou oběť a krátce poté byly další tři oběti nalezeny na jiném místě, uvedla Corpusová. Osmý člověk je v nemocnici s těžkými zraněními.

[chooze:article;value:485836]

Střelba se nejprve rozezněla na houbové farmě a později poblíž nákladního automobilového závodu, přibližně dva kilometry od farmy, řekl CNN Dave Pine, předseda dozorčí rady okresu San Mateo.

https://twitter.com/NBCNews/status/1617718940498640897?cxt=HHwWgoC-rcWzpfMsAAAA

V podvečer byl na parkovišti u šerifovy stanice v Half Moon Bay zadržen muž podezřelý z tohoto činu. Letecké záběry pořízené televizí NBC Bay Area ukázaly, jak se vzdává. Při zadržení byla v jeho vozidle nalezena poloautomatická pistole, dodala Corpusová. Stanice NBC News informovala, že podezřelý střelec byl identifikován jako 67letý Zhao Chunli.

Podle šerifa zatím není znám motiv, ale úředníci se domnívají, že podezřelý jednal sám a veřejnosti už nehrozí žádné nebezpečí. Oběti zatím nebyly identifikovány, ale podle šerifa se předpokládá, že jde o zemědělské dělníky.

Další střelba s větším počtem obětí přišla jen dva dny poté, co v jižní Kalifornii zastřelil 72letý útočník 11 lidí, kteří se sešli v tanečním sále v okrese Los Angeles na oslavách lunárního Nového roku. Vyšetřovatelé se v tomto případě domnívají, že podezřelý střelec se mohl zaměřit na svou bývalou ženu.

"Taková střelba je strašná. Je to tragédie, o které slýcháme příliš často, ale dnes zasáhla i nás v okrese San Mateo," prohlásila na tiskové konferenci Corpusová.

Guvernér Gavin Newsom uvedl, že byl zrovna v nemocnici navštívit oběti masové střelby v Monterey Parku, když byl informován o další střelbě. Tentokrát v Half Moon Bay. "Tragédie na tragédii," napsal Newsom na Twitteru.

Kontakt a celý článek naleznete na serveru (http://domovstesti.blog.cz/) zde.