Kalifornii zasáhly ničivé bouře. Mezi oběťmi je i batole

Nebyly mu ani dva roky. Zdrcená babička ukázala fotografii svého vnuka novinářům. Nepřežil pád obrovské sekvoje na jejich dům uprostřed kalifornských lesů. "Aeon do našich životů přinesl radost, miloval hraní venku, miloval tanec, rád zpíval, byl tím nejšťastnějším dítětem. Vždycky se usmíval a povzbuzoval lidi. Byl to andílek," vzpomíná na vnoučka Aileen Tocchiniová.

Druhou obětí se stala 19letá dívka, která nezvládla v bouři ukočírovat své auto a nabourala. Na mnoha místech se silnice kvůli bleskovým povodním proměnily v řeky. Většina podniků v San Franciscu zůstala ve čtvrtek kvůli nebezpečným podmínkám uzavřená a z tamního letiště neodletělo minimálně sto spojů.

[chooze:article;value:481461]

​Spoušť je na pobřeží Pacifiku patrná na každém kroku. "Už jsem tu nějaké vlny a příliv viděl. Ale nikdy dřív nenadělaly tolik škod. Za velkou část škod, ke kterým tady na pobřeží došlo, mohou klády a stromy, které se sem dostaly po řece a staly se ničivým nástrojem," popsal živelní pohromu majitel tamní restaurace Willie Case.

Kalifornie v posledních týdnech bojuje už s několikátou bouří. Během svátků zemřeli čtyři lidé. Půda je tak nasáklá vodou, že už další nezvládá vstřebávat. A lépe nebude. Předpověď počasí ukazuje na západním pobřeží USA silné deště ještě minimálně týden.

Kontakt a celý článek naleznete na serveru (http://domovstesti.blog.cz/) zde.