Kaliňák promluvil o léčbě postřeleného Fica. Vrátí se co nejdřív, tvrdí

Šéfové slovenských resortů obrany a vnitra Robert Kaliňák a Matúš Šutaj Eštok ve středu řekli, že Robert Fico během rekonvalescence po vážných střelných zraněních často s členy vlády komunikuje. "Jeho stav odpovídá průběhu rehabilitace. Veškeré lékařské procedury podřizuje tomu, aby se v plném zdraví co nejdříve vrátil," cituje Kaliňáka web tvnoviny.sk.

Šutaj Eštok potvrdil, že s premiérem na začátku týdne telefonoval. Stalo se tak před pondělním jednáním koaliční rady. "Popřál jsem mu mimo jiné brzký návrat do práce," sdělil ministr vnitra.

[chooze:article;value:559078]

​Vyšetřování atentátu na Roberta Fica stále pokračuje. Policie nyní pátrá pod dvou svědcích střelby, která se odehrála v polovině 15. května. Se žádostí o spolupráci se kriminalisté obrátili i na veřejnost, napsal portál topky.sk.

"Žádáme občany o ztotožnění osob, které měly být svědky události dne 15. 5. 2024 v Handlové, aby informace k těmto osobám oznámili na linku 158, nebo aby se tyto osoby samy přihlásily na nejbližším oddělení police," informovala policie na sociální síti.

Robert Fico se stal obětí atentátu po výjezdním jednání vlády v Handlové 15. května. Atentátník se tehdy skrýval v davu, na premiéra pak pětkrát vystřelil. Fica třikrát zasáhl, než ho stačila ochranka zneškodnit. 

Z činu slovenská policie obvinila 71letého Juraje C., kterému za pokus o úkladnou vraždu hrozí trest až 25 let vězení.

Fico poprvé po střelbě vystoupil s projevem. Necítím žádnou nenávist, říká (5/6/2024):

Kontakt a celý článek naleznete na serveru (http://domovstesti.blog.cz/) zde.