Moderní bydlení

KALKULAČKA: Spočítejte si, kolik budete platit za energie po zastropování cen

Zajímá vás, kolik budete po zastropování cen platit za elektřinu právě vy? Ve spolupráci se společností Centropol jsme pro vás připravili jednoduchou kalkulačku, kde si můžete přibližnou měsíční zálohu za elektřinu i celkovou roční částku spočítat.

[chooze:article;value:476903]

​"Stačí, když do kalkulačky uvedete, jaká je vaše distribuční sazba a roční spotřeba elektřiny. Oba tyto údaje naleznete ve svém posledním vyúčtování. My vám poté orientačně spočítáme vaše měsíční zálohy a celkovou částku, kterou ročně za elektřinu pod zastropovanými cenami zaplatíte. V kalkulačce také uvidíte rozpad nákladů na spotřebu," vysvětluje Jiří Matoušek, člen představenstva společnosti Centropol.

 Spočítejte si zálohy na elektřinu pro rok 2022 (kalkulačka vychází ze zastropovaných cen)

"Kalkulačka počítá s typizovaným rozdělením mezi nízkým a vysokým tarifem, u ohřevu vody s poměrem VT a NT 48:52, u vytápění elektřinou je poměr 17:83. Pokud jste měli před zastropováním ceny energií nižší, než je cenový strop, nemusel vám dodavatel nový platební kalendář nastavovat a vaše zálohy se nezměnily," dodává Jiří Matoušek z Centropolu.

Kontakt a celý článek naleznete na serveru (http://domovstesti.blog.cz/) zde.