Kalousek prý chystá návrat do politiky. Má založit novou stranu, už má název

SRO, tedy Strana rozpočtové odpovědnosti, tak by se podle Lidových novin mohl jmenovat nový politický projekt bývalého ministra financí. "Já jsem soukromá osoba, nebudu o tom přemýšlet nahlas, mohu vám pouze říct, že jsem dosud neudělal žádný krok k založení politické strany. Samozřejmě svůj návrat do politiky jsem nikdy nevyloučil," uvedl Kalousek.

"Miroslav Kalousek je zkušený politický hráč a dělá všechno pro to, aby vzbudil naši zvědavost, takže on to nepotvrdí ani nevyvrátí. Miroslav Kalousek je spjatý s tím termínem rozpočtová odpovědnost," poznamenala komentátorka Lenka Zlámalová.

"Vládní koalice postupně ztrácí své voliče, kteří se trousí mezi nevoliče nebo nerozhodnuté voliče. Takový elektorát by mohl Miroslav Kalousek uspokojit," míní politolog Lukáš Jelínek.

[chooze:article;value:533316]

Poslední průzkumy ukazují, že až 20 procent Čechů neví, koho chtějí volit. "Kalousek, když se mu nedařilo u lidovců, tak založil TOP 09, může tento fígl zopakovat. Nedomnívám se, že by Kalousek se stranou spojoval do budoucna svůj politický osud poté, co byl odmítnut do evropských voleb," doplnil Jelínek.

O tom svědčí i časté rýpance, které Kalousek své domovské TOP 09, ale i celé vládní koalici uštědřuje na sociálních sítích. "Položil jsem si dnes otázku běžného voliče: V čem je TOP 09 jedinečná a proč právě proto ji budu volit? V zahraniční politice to zastane premiér Fiala, na rozpočtovou odpovědnost jsme trestuhodně rezignovali, manželstvím pro všechny to nedoženeme. Odpověď neexistuje. Tedy ani voliči," napsal například předloni.

"Výhodou Miroslava Kalouska je také to, že dokáže dosáhnout na další politické osobnosti, který by s ním do nové mohli jít. Lidé typu Jiřího Pospíšila nebo Mirka Topolánka," míní Jelínek.

"O tom já nic nevím," reagoval Topolánek. "Žádná taková nabídka není, proto nebudu spekulovat, co zvážím nebo nezvážím. Já stále doufám, že si TOP 09 uvědomí, jakou hodnotu Miroslav Kalousek má," dodal Pospíšil.

Současná předsedkyně TOP 09 Markéta Adamová Pekarová v minulosti mluvila o tom, že by ráda spoluzakladatele strany a jejího dlouholetého předsedu viděla v Senátu, ten ale obratem nabídku odmítl.

Kontakt a celý článek naleznete na serveru (http://domovstesti.blog.cz/) zde.