Kalouska rozzuřila cesta z pražského letiště. Stydím se za poměry, říká

O svou neblahou zkušenost se Kalousek podělil na sociální síti X. "Přiletěl jsem z daleka, s těžkým kufrem, chtěl jsem si vzít taxi. Na nástupišti stála řada hezkých aut společnosti Uber. Nepreferuji sice tuhle značku, ale dobrá, asi má s letištěm smlouvu," začal popisovat Kalousek.

Právě tehdy se ale dozvěděl, že si odvoz buď musí objednat přes aplikaci, nebo se zaregistrovat v terminálu v letištní hale. "Nechci ani aplikaci, ani se nechci nikde registrovat. Chci taxíka, kterému zaplatím buď kartou, nebo v hotovosti a dostanu účet. Tečka. Jenže to mám smůlu, jen za těchto podmínek mě nikdo z čekajících taxíků odvézt nesmí a jiná společnost než Uber na letišti taxislužbu neposkytuje," běsnil Kalousek.

[chooze:article;value:525017]

Podle Kalouska navíc sám nebyl jediným, kdo tuto situaci řešil. "Tuhle marnou diskuzi jsem v danou chvíli nevedl jen já, ale řada šokovaných cizinců, kteří nechápali, proč by se měli někde registrovat nebo si pořizovat aplikaci, když chtějí jen odvézt taxíkem z letiště do hotelu," doplnil.

"Takže jsem se nejenom nesvezl, ale ještě jsem se styděl za poměry ve vlastní zemi," přiznal naštvaný Kalousek.

Ten to vnímá jako naprostou ostudu. "Letiště Václava Havla je branou do země, která musí být přátelská. Když sem někdo přiletí poprvé v životě a tohle bude jeho první zkušenost, bude si možná přát, aby to byla i zkušenost poslední. Procházel jsem různými letišti do mnoha zemí na světě, ale tohle jsem nezažil nikde. A nasr*né pohledy a nevěřícné kroucení hlavou cizinců, kteří tuhle zkušenost dělali paralelně se mnou, si budu pamatovat dlouho. Oni jistě také," uzavřel Kalousek.

Společnost Uber se stala novým provozovatelem taxislužby na Letišti Václava Havla Praha ve druhé polovině letošního roku. Vedení letiště slíbilo, že situaci prověří. "Nicméně aplikace není nutná, vozidlo je možné objednat přes kiosek nebo na přepážce s obsluhou, tím máte garantovanou cenu předem, která se nemění při čekání v koloně nebo při změně trasy," reagovalo Letiště Václava Havla Praha na sociální síti.

[chooze:article;value:525683]

Problémy ale hlásí lidé i s kiosky. Upozornil na to čtenář TN.cz, který se na začátku října vrátil z dovolené ze španělské Barcelony. V příletové hale si pak chtěl po 21. hodině u kiosku objednat odvoz. "Zkusil jsem dva a nešel ani jeden. Zkoušeli to tam i další lidé a nevěděli co dělat," popsal dotyčný.

TV Nova oslovila společnost Uber. K situaci se ale zatím nikdo nevyjádřil. "Na letiště si můžete objednat kteroukoli jinou taxislužbu, tam ale pouze garantujeme zážitek, který můžete mít s taxametrem a cenou od 100 eur (kolem 2 400 korun)," sdělilo letiště.

Kontakt a celý článek naleznete na serveru (http://domovstesti.blog.cz/) zde.