Kam v létě na dovolenou? Objevte kouzelná místa největších řeckých ostrovů

Bájná Kréta

Kréta, největší řecký ostrov, a podle mytologie i rodiště vládce olympijských bohů – Dia, nabízí pro každého něco. Najdete zde nádherné pláže oceněné Modrou vlajkou, antické a minojské památky, skvělé jídlo, divoké soutěsky v horách i letovisko Matala se skálou, v níž přebývali stoupenci hippies. A to už je opravdu pestrá dovolená.

Milovníky přírody nadchne soutěska Samaria či jezero Kornous. Zajímá vás spíš historie? Pak se vydejte obdivovat pozůstatky minojského paláce Knossos a přidružené archeologické muzeum. Za vůbec nejkrásnější část ostrova bývá označováno město Chania a jeho široké okolí včetně nádherných pláží, jež jsou součástí východního pobřeží.

A kde se na Krétě ubytovat? Zdejší letoviska jako je Gouves či Hersonisos, si většinou uchovala mnoho ze své původní atmosféry tradičních řeckých městeček a rybářských vesniček s komfortním ubytováním. Máte raději místa, kde to žije? Vyrazte do Heraklionu či oblasti  Rethymno. „V nabídce zde máme spoustu hotelů v atraktivních lokalitách. Zejména rodinám s dětmi doporučuji hotel Rethymno Mare Royal & Waterpark. Těšit se tu můžete na koncept all inclusive, několik bazénů pro dospělé a bazén pro děti, aquapark a krásnou písčito-oblázkovou pláž,“ říká Lenka Pátek, obchodní ředitelka CK Blue Style.

Pestrý Rhodos 

Čtvrtý největší řecký ostrov Rhodos vám ukáže, jak je Řecko neskutečně pestré a bohaté na sportovní aktivity i poznávání. Východní pobřeží je vhodné pro odpočinek a koupání v moři, západní část ostrova Rhodos zase vyhledávají surfaři. Milovníci památek budou nadšeni v hlavním a zároveň přístavním městě Rhodos, kde se nachází pozůstatky antických staveb – Apollonova chrámu a chrámu bohyně Athény, amfiteátr a stadionu. Období středověku pak zase připomíná Palác Velmistrů, který býval mocenským centrem johanitského rytířského řádu a dodnes je symbolem měst.

Na Rhodosu můžete vybírat z široké palety letovisek. Chcete zažít atmosféru poklidné řecké vesničky? Pak se vydejte do Kalathosu, Lachanie, Stegny, či do o něco větší Kiotari. Ti, kteří preferují spíše rušnější místa, si zamilují Faliraki, Ialyssos – Ixia. „Na Rhodosu je skvělou volbou hotel Lutania Beach, který se nachází u krásné písčité pláže s pozvolným vstupem do moře,“ říká Lenka Pátek z CK Blue Style.

Dechberoucí Kefalonie

Kefalonie je ostrov, který ocení zejména milovníci přírodních scenérií. Příroda na Kefalonii totiž vymodelovala skutečně nádhernou krajinu plnou kontrastů. Hory se zelenou vegetací, svahy porostlé vinnou révou, olivové háje a půvabné mořské zátoky s křišťálově čistým mořem a písečnými plážemi jsou jen některé z místních krás, které se hlásí o vaši pozornost. Nabízí navíc hned tři přírodní záhady, které současná věda neumí vysvětlit. Jednou je sytě červený písek na pláži Xi na poloostrově Paliki, druhou je společně s mořem se pohybující skála Kounopetra a poslední je útvar Katavothres, kde v hlubokých dírách mizí spousta mořské vody, aby se po sedmnáctikilometrové cestě pod zemí objevila v jezerech na opačné straně ostrova.

Letoviska na Kefalonii jsou stejně jako celý ostrov spíše klidnějšího charakteru, což platí i pro to nejživější  z nich –Argostoli. Druhé největší město ostrova, Lixouri, je navzdory své velikosti pak už opravdu klidným místem. Další letoviska, kde si můžete užít nefalšovanou řeckou pohodu jsou Karavados, Skala či Vrahinari. „Na Kefalonii doporučuji hotel Argile Resort & Spa, který se nachází na krásné pláži a doslova září novotou, je čerstvě zrekonstruovaný,“ říká Lenka Pátek, obchodní ředitelka CK Blue Style.

Kontakt a celý článek naleznete na serveru (http://domovstesti.blog.cz/) zde.