Kampaň je zatím nudná, nejdůležitější debaty budou na Nově, říká politolog

Předvolební kampaně jsou zatím hodně nudné. Ze tří volebních debat jsem se zatím vydržel dívat jenom na dvě, řekl Valeš ve čtvrtečním dopoledním vysílání TN Live.

Hodně si však slibuje od čtvrteční debaty na TV Nova. Do té jako jediné zavítá i šéf hnutí ANO Andrej Babiš. "Vedle toho, že bude přitahovat pozornost, bude konečně i zajímavá. Ty předchozí kromě toho, že nám ukázaly myšlenkovou prázdnotu kandidátů a dost nevýrazné názory, byly nudné," prohlásil Valeš.

Volební vysílání TV Nova

12. ledna První debata: 17:00, TV Nova
Druhá debata: 20:00, TV Nova
Průběžné komentáře a analýzy na TN Live
13. ledna Speciální Snídaně: 5:55, TV Nova
Mimořádné vysílání: 14:00, TV Nova
Průběžné komentáře a analýzy na TN Live
14. ledna Kontinuální vysílání: 13:00, TV Nova Průběžné komentáře a analýzy na TN Live
Debaty bude možné sledovat také na TN.cz, Voyo zde a zde, Nova.cz, Facebooku, Instagramu a na YouTube.
Vysílání předvolebních prezidentských debat na TN Live bude tlumočeno do znakového jazyka.

Očekává, že příchod Babiše debatu oživí. "Uvidíme, jaký zvolí styl, jestli konfrontační, nebo jiný, ale každopádně bude trošku originální. Jednak proto, že s výjimkou pana Bašty má největší politické zkušenosti, pan Bašta je ovšem už věkově za zenitem, ale hlavně je Babiš člověkem, který kam přijde, tam vnese nějaký ruch."

Neméně zajímavé bude to, jak proti sobě budou vystupovat Nerudová a Pavel, poznamenal Valeš: "Pro první kolo jsou největšími soupeři oni dva, musí přesvědčit nerozhodnuté voliče. Zatím to ale vypadá na Pavla. Babiš nemusí být hlavním terčem." Nerozhodnutých voličů je podle průzkumů až 30 procent.

[chooze:article;value:483844]

​Valeš si také posteskl nad nevelkými znalostmi kandidátů v oblasti historie i současného dění, jak třeba předvedl Babiš, když jako podnikatel v zemědělství nevěděl, kolik žaludků má kráva, nebo když Nerudová neznala drama Matka od spisovatele Karla Čapka.

V rozhodování voličů, a především těch mladých, hrají čím dál větší roli sociální sítě a multimediální obsah. "Kdyby volila moje dcera, vyhrál by Diviš, protože má nejlépe zpracovaná videa," poznamenal Valeš. Na celý rozhovor se můžete podívat pod titulkem článku.

Kontakt a celý článek naleznete na serveru (http://domovstesti.blog.cz/) zde.