Kanadská policie pátrá po Harrym. Zmizel uprostřed mrazivé noci

Kanada řeší zmizení Harryho. Více než 3,5 metru vysokého a čtvrt tuny vážícího vycpaného ledního medvěda podle deníku Daily Mail někdo ukradl z resortu ve státě Alberta asi 50 km severně od Edmontonu.

Krádež navíc, zdá se, proběhla v noci na začátku ledna, v době největších mrazů, kdy teploty klesly k -30 stupňům, a celá země se tak na chvíli úplně zastavila. I ostraha zařízení proto dostala volno a zaměstnanci tím pádem zmizení obřího zvířete odhalili až 22. ledna, kdy se teprve vrátili zpět.

"Museli si to naplánovat. Na 100 % to bylo dopředu naplánované," cituje pak ředitelku resortu Wandu Roweovou britský Guardian. Za pravdu jí dává i to, že zloději museli odříznout ocelová lána, která zvíře držela na místě, a následně museli medvěda snést ze schodů.

[chooze:article;value:534889]

Případem se zabývá i Královská kanadská jízdní policie. Harry totiž může mít hodnotu až 30 000 kanadských dolarů, tedy asi půl milionu korun. Strážci zákona už vyzvali obyvatele v regionu, aby hlásili jakýkoliv pokus o prodej medvěda na internetu.

Nejde ale o první zvíře, které z hotelu zmizelo. Už od loňského srpna tam totiž postrádají také dvojici vycpaných mývalů v hodnotě asi 5 000 kanadských dolar, tedy asi 85 tisíc korun.

Zloději ženě ukradli milovaného buldočka. Skočila jim na auto a nechtěla se pustit (1/2024):

Kontakt a celý článek naleznete na serveru (http://domovstesti.blog.cz/) zde.