Kanárské ostrovy jsou v plamenech. Na Tenerife evakuovali hasiči pět vesnic

S velkým požárem na Kanárských ostrovech bojují španělští hasiči. V přírodní rezervaci na sopce Mount Teide vypukl v úterý večer. Velké problémy jim ale dělá skalnatý terén, kvůli kterému se k ohni hůře dostávají, píše portál Sky News.

Požár se drží spíše ve středních částech ostrova, i tak ale zasáhl oblast o rozloze víc než 300 hektarů. Pět vesnic, které se nachází v těsné blízkosti sopky, museli záchranáři evakuovat. "Snažíme se zabránit dalšímu šíření požáru, aby nezasáhl obytné oblasti na pobřeží," řekl podle Reuters guvernér Kanárských ostrovů Fernando Clavijo.

[chooze:article;value:518125]

Hasiči do boje s ohněm nasadili 10 hasících helikoptér. Na místě zasahuje asi 150 hasičů a dalších 50 příslušníků španělské armády. Přístup na Mount Teide je v tuto chvíli uzavřený.

V oblíbených turistických oblastech na pobřeží zatím požár nepředstavuje nebezpečí. Obě letiště, která se na Tenerife nachází, jsou v provozu, a to i pro turisty.

Příčinou požáru je pravděpodobně horké a suché počasí, ve kterém se oheň může velmi rychle rozšířit. Podobně na tom byla před týdnem Havaj, kde požár spálil na uhel velkou část ostrova Maui. Počty obětí se na tichomořském ostrově vyšplhaly na více než stovku.

Následky požáru v Žebráku. Exkluzivní záběry z místa den po katastrofě:

Kontakt a celý článek naleznete na serveru (http://domovstesti.blog.cz/) zde.