Kancléři Scholzovi došla trpělivost. Vyhlašujeme válku teroru, prohlásil

"Závažní zločinci a teroristické hrozby tady nemají místo," prohlásil německý kancléř Olaf Scholz. Vypadá to, že německá vláda mění svou vlídnou migrační politiku. Po útocích v Mannheimu vystoupil německý kancléř Olaf Scholz ve Spolkovém sněmu s velmi rázným projevem.

"Pobuřuje mě, když někdo, kdo tu hledal ochranu, páchá ty nejzávažnější zločiny. Takoví zločinci by měli být deportováni, i přestože pocházejí ze Sýrie a Afghánistánu," řekl Scholz.

Ze statistik vyplývá, že právě imigranti ze Sýrie a Afghánistánu stojí za zvýšením počtu závažných trestných činů. Cizinec ale zatím nesmí být vyhoštěn, pokud mu například v rodné zemi hrozí mučení, smrt nebo jiné nelidské zacházení. Jenže situace v Německu je vážná a vláda se bude pravděpodobně snažit nařízení Ženevské úmluvy změnit.

[chooze:article;value:555878]

​"O to víc mě šokuje, co se stalo v Mannheimu. Smrtelný útok nožem na mladého policistu je výrazem nenávistné ideologie radikálního islamismu. Pro tu existuje jen jeden výraz: teror. Vyhlašujeme válku teroru!" pronesl Scholz.

Loni policie v Německu zaznamenala přibližně 12 200 znásilnění a sexuálních útoků. Čísla jsou na maximu. Pachatelé nejčastěji pocházejí ze zemí, jako jsou Sýrie, Afghánistán a Irák. Podle německého statistického úřadu je průměrný věk afghánských přistěhovalců 26 let. Jde tak o nejmladší skupinu mezi imigranty. Za nimi jsou Syřané a pak Iráčané.

Radikální změny migrační politiky chystají nejen v Německu. Ve Švédsku plánují zpřísnit podmínky pro uchazeče o práci a nizozemská vláda se chce stáhnout z některých migračních pravidel Evropské unie. V severoitalském městě Monfalsone zase začali regulovat počty žáků ve třídách tak, aby v nich nepřevažovaly děti migrantů.

Kontakt a celý článek naleznete na serveru (http://domovstesti.blog.cz/) zde.