Kapela Chinaski má nový klip! Představila jej ve Víkendové Snídani

V sobotní Víkendové Snídani představila svůj nový klip legendární kapela Chinaski. Píseň s názvem Měl bych si boty zout vydali na přelomu září a října jako ochutnávku z nového alba Frihet. Nahrávka se brzy stala hitem a obsadila první místa v žebříčcích českých hitparád.

S námětem na píseň, v jejíž refrénu se zpívá: "Měl bych si boty zout, myšlenky nechat jít", přišel frontman kapely Michal Malátný. K nápadu jej přivedla vlastní životní zkušenost. Chystal se jet s rodinou na dovolenou, nicméně až na letišti zjistil, že má propadlý pas. Musel se tedy vrátit domů, kde ho mezi prvními věcmi napadlo, že by si měl zout boty, a nápad na nový hit byl na světě.

[chooze:article;value:486402]

Album Frihet, které je v pořadí již 12. deskou kapely, se nahrávalo v Norsku, kam vzal skupinu její producent. Všichni bydleli v horním patře krásné stodoly s výhledem na oceán. Na tomto místě strávili celkem dva týdny. Desku se podařilo natočit za 12 dní.

Dle slov frontmana Malátného bylo nahrávání skutečná dřina, protože probíhalo vždy od rána do večera. "Poslední den jsme strávili tím, že jsme ještě o půlnoci točili sbory," prozradil k nahrávání Michal Malátný.  

Rozhodnutí pojmenovat desku Frihet se zrodilo právě v Norsku. Tamní prostředí bylo totiž pro skupinu natolik inspirativní, že se rozhodla užít norský výraz pro svobodu. Příprava desky trvala dle členů zhruba rok. Kapela měla původně v zásobě 20 písní. Do finální podoby alba nakonec vybrala 12 nejlepších.

Kontakt a celý článek naleznete na serveru (http://domovstesti.blog.cz/) zde.