Karel Havlíček zhubl: Musím se sebou něco dělat. Cvičím ráno a večer

Havlíček na volebním sněmu hnutí ANO mluvil o tom, že je potřeba "defializovat" společnost. "To znamená, že musíme změnit současný stav, kdy vidíme neuvěřitelnou míru nekompetence, která tady nebyla od revoluce. Ministerstva řídí tzv. parašutisté, kteří netušili, že by takovýto resort mohli vést. Někdy jsou to i lidé, kteří tomu vůbec odborně nerozumí. Tato nekompetence se zakrývá dávkou arogance, papalášství a elitářství," tvrdí.

​Na volebním sněmu byl ale prostor i na odlehčená témata. Členové strany se podivovali nad tím, že Havlíček zhubl. I ostatní členové zmínili své cíle, co se hmotnosti týče. "Ostatní si dělají trochu srandu. Já cvičím zodpovědně ráno a večer. Střídměji jím, nejím tolik vepřové a hovězí. Jak už nejsem nejmladší, tak když si nezacvičím ráno, tak to cítím potom celý den. To mě donutí k tomu, že sám se sebou něco dělám. A nějak pak přišlo i to, že jsem trochu zhubnul," řekl Havlíček.

[chooze:article;value:542636]

Na popud hnutí ANO byla svolána ve středu mimořádná schůze, na které se poslanci hnutí chtěli ptát vládních partnerů na otočku v případě migračního paktu. Nakonec ale nebyl schválený program. "Nečekali jsme, že vláda bude chtít přiznat svoje opětovné chyby a ten bod se neotevřel. Nicméně měli šanci vystoupit ti, kdo mají přednostní právo," podotkl.

Migrační pakt se nicméně bude schvalovat na půdě europarlamentu. "Naše vláda ale za našeho předsednictví byla do značné míry jedním ze strůjců toho, jakým způsobem se to ukonalo. To znamená, že s největší pravděpodobností budou přijaty migrační kvóty, tedy počet uprchlíků, nebo budeme muset platit za každého půl milionu korun, nebo jinou materiální pomoc. Dostáváme se do kleští," upozornil Havlíček.

[chooze:article;value:541118]

​Šéfka poslaneckého klubu hnutí ANO Alena Schillerová zmínila, že nevylučuje další mimořádné jednání. "Považuji to za zásadní věc, která ovlivňuje bezpečnost nejen celé Evropy, ale i nás. Uvědomme si, že v Evropě jsou už země jako Německo, Francie, Velká Británie, kdy dnes je tam sedm až deset procent muslimů. Do roku 2050 se u těchto zemí očekává, že to bude 20 %. To jsou neuvěřitelná čísla a Evropa na to není připravena ani ekonomicky, ani z toho sociologického úhlu pohledu," uzavřel.

Kontakt a celý článek naleznete na serveru (http://domovstesti.blog.cz/) zde.