Karel III. chystá o prázdninách velkou změnu. Zesnulou Alžbětu II. by asi mrzela

Britská královská rodina už tradičně tráví část léta na zámku Balmoral. Letos však není jasné, jak dlouho bude jejich pobyt trvat. Předpokládá se, že král Karel III. svou návštěvu sídla zkrátí a vrátí se koncem července na své panství Birkhall. 

"Předpokládáme, že se tam rodina v létě sejde pohromadě. Ale na přesném termínu se zatím nedohodli," informoval podle britského deníku Express zdroj blízký královské rodině. Pracující členové by se pak následně měli vrátit ke svým povinnostem.

[chooze:article;value:509422]

Podle portálu Mirror přitom královna Alžběta II. mívala ve zvyku na Balmoralu trávit několik týdnů. Přijížděla koncem července, kdy byl zámek přístupný veřejnosti, a následně sídlo nechala připravit na oficiální návštěvy rodiny, které obvykle začínaly 7. srpnem. Zesnulá panovnice pak na zámku zůstávala až do poloviny října. Její syn to však pravděpodobně nezopakuje. 

Objevily se i spekulace, že král chce Balmoral přeměnit na muzeum, které by vzniklo na počest zesnulé panovnice Alžběty II. V expozicích by se mohly objevit její osobní věci i šaty, které nosila na význačné události. Návštěvníci by si pravděpodobně mohli prohlédnout i její šperky. Pokud by král tento záměr skutečně realizoval, více než stoletá tradice pobytu královské rodiny ve Skotsku by se mohla velmi proměnit.

Karel III. se hodlá obklopit jen lidmi, kterým bezmezně věří. Dokazují to i fotografie (5/2023):

Kontakt a celý článek naleznete na serveru (http://domovstesti.blog.cz/) zde.