Karel III. vyrazil na velkou cestu. Přerušil léčbu, jedou s ním dva doktoři

[chooze:gallery;value:37766]

​Britský monarcha a jeho manželka královna Camilla přiletěli v pátek do australského Sydney. Přivítala je tam guvernérka Austrálie společně s tamějším premiérem, popsal deník The Guardian.

​Na přivítanou si Australané připravili projekci na slavnou budovu opery v Sydney. Na jednotlivých částech ikonické stavby se tak objevovaly fotografie krále i královny ze současnosti, ale i minulosti.

[chooze:article;value:579172]

​Karel tím zahájil devítidenní cestu. "Součástí bude královská návštěva Austrálie, státní návštěva Nezávislého státu Samoa a účast na zasedání předsedů vlád Commonwealthu," uvádí panovníkův web.

Zobrazit příspěvek na Instagramu

Příspěvek sdílený The Royal Family (@theroyalfamily)

Kvůli návštěvě musel podle deníku Daily Mail přerušit léčbu rakoviny, se kterou se potýká od února. Po celou dobu ho mají doprovázet dva lékaři a cestuje i se zásobou vlastní krve. K léčbě by se měl vrátit po návratu na Britské ostrovy.

[chooze:article;value:578898]

​Společně s královnou má absolvovat velmi nabitý a náročný program. Čeká ho až deset schůzek denně a jen minimální množství odpočinku. Jde o první Karlovu návštěvu Austrálie od korunovace po úmrtí jeho matky.

Král Karel III. přerušil léčbu rakoviny. Má k tomu vážný důvod (10/2024):

Kontakt a celý článek naleznete na serveru (http://domovstesti.blog.cz/) zde.