Karlovarsko chce přilákat mladé rodiny s dětmi. Staví pro ně byty za miliardy

Volný prostor mezi historickou zástavbou a panelovým sídlištěm. To je část města, kde ostrovská radnice plánuje vystavět zhruba 800 nových bytů.

Konkrétně by se mělo stavět na louce a mělo by jít zejména o byty o velikosti 3+1 a 4+1, které městu chybí.

Přilákat by nová výstavba měla kolem 1 600 nových obyvatel, tedy zhruba tolik, kolik jich město za posledních deset let ztratilo. Současní obyvatelé se ale obávají ztráty zeleně a toho, že noví obyvatelé nenajdou ve městě uplatnění.​

Vedení města to ale vyvrací. Zeleň kolem domů prý zůstane částečně zachována a o práci není nouze.

[chooze:article;value:558178]

​"Ono je to teďka vlastně naopak, že je více volných pracovních míst, než je volných bytů. Na byty města je velmi dlouhý pořadník, a kdykoliv opravíme byty, tak je to velmi rychle obsazené," uvedl starosta Ostrova Lukáš Lerch (ODS).

Ostrov leží jen deset kilometrů od krajského města, tedy od Karlových Varů.

Bytový projekt cílí zejména na mladé rodiny. Vznikne ale také několik bytů pro absolventy, kteří by mohli mít snížený startovací nájem.

"Uděláme společný projekt se soukromými investory. Chceme do toho ale zapojit i firmy ve městě, které mají zájem o to vlastnit byty ve městě pro svoje zaměstnance," doplnil starosta Lerch.

Město plánuje vložit pozemky, zajistit infrastrukturu a částečně investovat do výstavby, aby pro sebe získalo část bytů. Hotovo chce mít do konce roku 2030.

Kontakt a celý článek naleznete na serveru (http://domovstesti.blog.cz/) zde.