Karolína Topolová z AURESu si polepšila v žebříčku Nejvlivnějších žen Česka

Karolína Topolová vede již dvanáctým rokem skupinu AURES Holdings, provozovatele největší mezinárodní sítě autocenter AAA AUTO a Mototechna ve střední Evropě. Za dobu jejího vedení společnost výrazně expandovala a v současnosti má více než 60 poboček a zastoupení v pěti zemích a ročně prodá na 100 000 automobilů. Jako nejvýše postavená žena v automobilovém průmyslu je často oceňována. Nově se umístila na 28. pozici v žebříčku 200 nejvlivnějších žen Česka, který každoročně sestavuje magazín Forbes. Jde o doposud nejlepší ohodnocení v rámci tohoto žebříčku.

„Chtěla bych poděkovat redakci Forbes, že každoročně oceňuje nejen úspěšné muže, ale i ženy. Nejde jen o ocenění úspěšných, ale hlavně o inspiraci pro další nové talentované lidi, pro které může být příběh úspěšných motivací. I já jsem ve své kariéře měla a mám své vzory. Gratuluji všem dvěma stovkám žen, které se letos v žebříčku umístily,“ podělovala Karolína Topolová, generální ředitelka a předsedkyně představenstva skupiny AURES Holdings, provozovatele mezinárodní sítě autocenter AAA AUTO a Mototechna. Časopis Forbes, který každoročně sestavuje žebříček Nejvlivnějších žen Česka, zařadil Karolínu Topolovou do žebříčku již po desáté a pokaždé se tato nejvýše postavená žena v automotive sektoru umístila v první padesátce. Letošní 28. místo je vůbec nejlepším umístěním v tomto žebříčku.

Karolína Topolová se v žebříčcích odborných porot objevuje pravidelně. Za svoji karieru získala již téměř tři desítky ocenění. Na začátku roku 2021 vstoupila do síně slávy v anketě TOP Ženy Česka, kde se o rok dříve umístila na prvním místě jako nejúspěšnější manažerka za rok 2019. V této anketě se umisťovala opakovaně a objevila se i mezi finalisty soutěže Manažer roku, kde získala i titul Mladý manažerský talent. V posledních letech získala cenu Marketér roku 2017 za úspěšné znovuobnovení značky Mototechna, byla oceněna titulem Lady Pro a umístila se i v žebříčku TOP 10 žien slovenského biznisu. V roce 2023 získala zvláštní ocenění Management Excellence Award od CZECH TOP 100 za 25 let mimořádného přínosu českému byznysu a také se dostala do výběru CEO časopisu Forbes i mediální skupiny A11. V letošním roce se také poprvé umístila v žebříčku Nejvlivnějších šéfů Česka na LinkedIn.

Za 25 let působení Karolíny Topolové v AAA AUTO se z prodejce ojetých automobilů stala skupina AURES Holdings s mezinárodní sítí autocenter působící v pěti zemích s více než šedesáti pobočkami a zastoupeními, 3,1 milionů zákazníků, kteří ve společnosti koupili nebo prodali svůj vůz, a ročním prodejem 100 000 aut. Skupina je lídrem na trzích ve střední Evropě, zaměřuje se mimo jiné i na vývoj softwaru, který dále prodává, a zaměstnává na 3 400 zaměstnanců. Společnost AURES Holdings je signatářem Declaration of Support for Women’s Economic Empowerment a pravidelně se umisťuje v žebříčcích CZECH TOP 100 a Českých 100 nejlepších. Pro roky 2017 a 2018 byla držitelem prestižního ocenění Superbrands a umístila se na 2. místě v celoevropské soutěži European Business Awards 2016/2017.

Kontakt a celý článek naleznete na serveru (http://domovstesti.blog.cz/) zde.