Karviná má problém s bezdomovci. Lidé si stěžují na hluk a nepořádek

V jedné takové garáži bydlí už šest měsíců i pan Jaromír, a to s přítelkyní a se psem. Na otázku, kolik platí nájem, nebyl štábu televize Nova schopný odpovědět. Platby má totiž prý na starosti jeho přítelkyně, která bydlení sehnala přes známou.

Problém řeší vedení magistrátu už půl roku. Policisté nebo strážníci, kteří tam chodí pravidelně na obhlídky, nelegální obyvatele nahlásí na stavebním úřadu, který obeznámí majitele. Pokud situaci majitel neřeší, může zaplatit pokutu až do výše půl milionu korun.

[chooze:article;value:515654]

Místním ale situace vadí. Někteří tam mají garáže mnoho let a takovou situaci prý nepamatují. "Je tam půlka garáží rozbitých, zbouraných," řekl štábu televize Nova obyvatel z Karviné. Podle dalšího by se situace měla konečně vyřešit.

Mnohdy navíc lidé bez domova obývají garáže, aniž by o tom majitelé věděli. "Často se stává, že dojde k vloupání do garáže přes střechu. Strážník nebo policista si v noci nemůže všimnout, že je díra ve střeše. A pak dochází k průrazům, vloupání do vedlejších garáží s tím, že tam už je nějaký majetek," řekl ředitel karvinské městské policie Petr Bičej.

Kontakt a celý článek naleznete na serveru (http://domovstesti.blog.cz/) zde.