Kate a William plánují velký krok. Prince George čeká změna

[chooze:gallery;value:28909]

​Princ a princezna z Walesu chtějí pro své děti jen to nejlepší. Momentálně vybírají tu nejlepší školu pro svého nejstarší syna 10letého George. Kate a William se nedávno byli podívat na školu St Edward's v Oxfordu, na které se platí roční školné ve výši 47 000 liber (v přepočtu zhruba 1,4 milionu korun), uvedl deník Daily Mail.

Škola založená roku 1863 má dobrou pověst a řadu úspěšných absolventů. Na svých webových stránkách zdůrazňuje "ducha inkluze" školy a "étos spolupráce". "Pro všechny musí existovat příležitost zúčastnit se a vynikat. Štěstí dětí a jejich schopnost rozpoznat, co je udělá šťastnými, je důležitější než cokoli jiného," tvrdí škola.

Součástí instituce je také 100 akrů pozemků na severu Oxfordu, které zahrnují i například golfové hřiště. Škola má též řadu mimoškolních aktivit, jako jsou lekce dramatu či plachtění.

[chooze:article;value:541240]

​Není jasné, zda se na školu byli manželé podívat ještě před operací břicha, kterou Kate podstoupila, nebo se stav princezny již natolik zlepšil, že mohla vyrazit na výlet. Ke královským povinnostem se má podle dřívějších informací vrátit nejdříve po Velikonocích. 

Katina škola to zřejmě nebude

Spekulovalo se také, že by George mohl studovat na Marlborough College, kterou navštěvovala Kate i její sourozenci Pippa a James Middletonovi. Podle britských médií ale panuje obava, že se Marlborough stal "příliš okázalým" po nárůstu jeho popularity u ultrabohatých rodin, a to právě kvůli jeho spojení s Middletonovými.

"Verze Marlborough z roku 2024 se může zcela lišit od toho, jak si to Kate pamatuje," řekl zdroj deníku Daily Mail. "Spousta rodičů tamních školáků má vily na Ibize, chaty ve Verbier nebo soukromý tryskáč, což není styl Kate. Kate chce školu, která děti udrží při zemi," dodal.

Mezi dalšími kandidáty je také prestižní škola Oundle School v severním Northamptonshire. Ta o sobě tvrdí, že pomáhá formovat své žáky ve "slušné, otevřené a ambiciózní" dospělé, ale nikdy ne "arogantní".

Podívejte se, jak šel malý princ v roce 2015 poprvé do školky:

Kontakt a celý článek naleznete na serveru (http://domovstesti.blog.cz/) zde.