Kate a William překvapili. Prozradili soukromé informace o svých dětech

[chooze:gallery;value:34676]

Desetiletý princ George, který je budoucím následníkem britského trůnu, získal svou přezdívku v roce 2019 od svých spolužáků ve škole Thomas's Battersea. Ti mu podle deníku Mirror začali říkat "P. G.", tedy podle jeho iniciálů.

Když se to dozvěděli jeho rodiče, princ William a princezna Kate, jeho přezdívku dovedli k dokonalosti. Svému nejstaršímu potomkovi totiž začali říkat "Tips". A to podle značky populárního britského čaje PG Tips. George si prý tuto přezdívku natolik oblíbil, že ho tak oslovují i spolužáci v současné škole a také další členové rodiny.

Pro devítiletou Charlotte Kate s Williamem používají zdrobnělinu "Lottie". Díky její "divoké" povaze ale také někdy volí přezdívku "Princezna bojovnice". Pyšný tatínek William ji pak prý někdy přezdívá "Mignonette", což je francouzský výraz pro náklonnost.

[chooze:article;value:556444]

Minulý rok princezna Kate prozradila i přezdívku nejmladšího Louise, který nedávno oslavil šesté narozeniny. Během dobrovolničení na počest korunovace krále Karla rodina opékala marshmallow a Kate Louise oslovila jako "Lou Bug" (Lou brouček, pozn. red.).

Láskyplné přezdívky nejsou v královské rodině nic nového. Například zesnulé královně Alžbětě II. se od dětství přezdívalo Lilibet. Malá Alžběta totiž nedokázala správně vyslovit své jméno (Elizabeth, pozn. red.) a zkomoleninou vznikla právě přezdívka Lilibet, která potom Alžbětu provázela celý život.

Další, už neobvyklou, přezdívku pak podle deníku Daily Mail získala díky princi Williamovi. Když si William jednou jako dítě hrál v Buckinghamském paláci, volal o pomoc. Ale místo toho, aby křičel "granny" (babi, pozn. red.), zavolal "Gary". A pořádně tím všechny zmátl.

[chooze:article;value:555372]

"Člověk, co mu šel na pomoc, se ho ptal, kdo je Gary. Myslel si, že je to někdo u něj doma. Ale královna odpověděla, že je to ona. Řekla mu, že William se ještě nenaučil slovo granny," uvedl zdroj.

Princ William během rozhovoru v roce 2007 prozradil i svoji přezdívku z dětství. Pro televizi NBC se tehdy rozpovídal o tom, že jeho zesnulá matka princezna Diana mu říkala "Vombat".

"Vzniklo to, když mi byly dva roky. Znám to z vyprávění, protože si to nepamatuju. Ale tehdy jsme letěli s rodiči do Austrálie a vombat je tam typické zvíře. Takže mi tak začali říkat. Ale ne kvůli tomu, že vypadám jako vombat. Nebo možná ano?" zavtipkoval princ.  

Podle průzkumu je princezna Kate nejoblíbenějším členem královské rodiny (04/2024):

Kontakt a celý článek naleznete na serveru (http://domovstesti.blog.cz/) zde.