Moderní bydlení

Kate se nečekaně objevila na oficiální akci. Poprvé od konce chemoterapie

Princezna z Walesu se nečekaně objevila po boku prince z Walesu na návštěvě Southportu, píše BBC. Královský pár se zúčastnil setkání s rodinami tří dívek, které v červenci zabil nožem útočník.

Královský zdroj sdělil, že budoucí královna se ke svému choti připojila, aby projevila "podporu, empatii a soucit s místní komunitou". Útočník v červenci zaútočil na děti, které se účastnily taneční lekce s tematikou Taylor Swift.

[chooze:article;value:576717]

​Deník Daily Mail informoval, že Kate s Williamem strávili čas také s 35letou učitelkou tance Leanne Lucasovou, kterou útočník vážně zranil, když se před ním snažila děti ochránit. Mluvili i se záchranáři, kteří ten den zasahovali. 

"I nadále podporujeme všechny obyvatele Southportu. Dnešní setkání s komunitou nám silně připomnělo, jak je důležité se po nepředstavitelné tragédii vzájemně podporovat. Zůstanete v našich myšlenkách a modlitbách," uvedli Kate s Williamem na jejich oficiálním instagramovém profilu, kde sdíleli fotku ze čtvrtečního setkání:

Jde o první oficiální událost, které se Kate zúčastnila od ukončení chemoterapie. O tom informovala prostřednictvím videa, které na začátku září sdílela na instagramu. 

Novinářka a spisovatelka žijící ve Velké Británii Tereza Anteneová rozebrala v pondělí v pořadu Svět za hranicemi novinky z britské královské rodiny:

Kontakt a celý článek naleznete na serveru (http://domovstesti.blog.cz/) zde.