Kauza influencera Tatea: Čelí obvinění ze znásilnění a obchodování s lidmi

Rumunský vyšetřovatel podle informací agentury Reuters obvinil kontroverzního influencera Andrewa Tatea. Ten teď čelí obvinění z obchodování s lidmi, znásilnění a vytvoření zločinecké skupiny, která měla vykořisťovat ženy.

Obvinění čelí i jeho bratr Tristan a jejich spolupracovnice. Influencerův bratr byl obviněn z podněcování dalších osob k násilí. Spolupracovnice, kterými má být bývalá policistka a Tateova přítelkyně, čelí obvinění z napomáhání při organizování zločinecké skupiny.

Britsko-americký influencer a jeho bratr byli zatčeni už v prosinci minulého roku. Rumunský soud pak v březnu rozhodl o jejich přemístění z vazby do domácího vězení. V něm mají zůstat i nyní, a to až do zahájení procesu.

[chooze:article;value:481810]

​Podle obžaloby měli bratři a jejich společnice v roce 2021 vytvořit organizovanou zločineckou skupinu. Ta měla podle informací BBC realizovat nezákonný obchod s lidmi v Rumunsku, USA, Spojeném království a v dalších zemích.

Údajným obětem měli bratři naslibovat lásku a manželství. Následně je prý převáželi do budov v okrese Ilfov v Rumunsku, kde jim vyhrožovali a vystavovali neustálému dohledu. Ženy pak měli nutit k pornografii, kterou sdíleli na sociálních sítích. V některých případech mělo dojít i ke znásilňování.

Andrew Tate se ale do hledáčku policie dostal už dříve. V roce 2016 se na internetu objevilo video, které mělo ukazovat Tatea, jak fyzicky útočí na ženu. Na internetu pak rozpoutal negativní vlnu reakcí, když napsal, že ženy by měly "nést určitou odpovědnost" za to, že byly sexuálně napadeny.

Kvůli znásilnění stanul v dubnu před soudem bývalý poslanec za TOP 09 Dominik Feri. Soud má vynést rozsudek v červenci:

Kontakt a celý článek naleznete na serveru (http://domovstesti.blog.cz/) zde.