Kauza Kollár pokračuje. Expřítelkyně ho obvinila z dalšího činu

Všechno spustil dopis Barbory Richterové, který poslala poslancům. Bývalá přítelkyně Borise Kollára a matka jeho dvou dětí v něm tvrdí, že ji fyzicky napadl. "Pokračoval v mlácení, až jsem ztratila vědomí," svěřila se Richterová. "No, já nevím, dostala pár facek," vyjádřil se sám Kollár. Na to Richterová reagovala tím, že je to lhář. 

V dopise také tvrdí, že ji sledují podezřelá auta. "Jednalo se převážně o vozidla tovární značky Škoda, nevím, jestli to byl přesně typ Octavia nebo Fabia," uvedla. Naznačila, že může jít o auta tajné služby. Nepřímo jí dal za pravdu i slovenský policejní prezident. Evidenční čísla vozidel nejsou podle něj registrovaná a patří nejspíš bezpečnostním složkám. Vše řeší i tamní Národní kriminální agentura.

"My víme, komu patří ta vozidla, ale nebudeme takové věci zatím zveřejňovat," nechal se slyšet policejní prezident Štefan Hamran. Údajné sledování musel na půdě parlamentu vysvětlovat šéf slovenské zpravodajské služby Michal Aláč, podle kterého je to dezinformace. "Chce na sebe přitáhnout pouze mediální pozornost," prohlásil. 

[chooze:article;value:510166]

​Poslanci s ním jednali víc než hodinu a na výbor, který zasedal v utajeném režimu, přišel i Kollár. To nejdůležitější, tedy zda auta patří tajné službě, ale šéf zpravodajské služby odmítl prozradit. Tvrdí, že jde o utajovanou skutečnost. Krátce nato zareagoval i Kollár. Oznámil, že podává na Barboru Richterovou trestní oznámení. "Já si myslím, že už stačilo. I moje trpělivost," prohlásil předseda parlamentu. 

"Přátelé, je mi to velmi líto, ale policie vyhodnotila situaci, ve které se nacházím, jako velmi rizikovou. Z toho důvodu mi doporučili, abych se na nějakou dobu odhlásila ze sociálních sítí. Budu to respektovat a několik dní se tu neuvidíme. Držte mi palce, doufám, že se mým dětem nic nestane," vzkázala Richterová. 

Někteří poslanci volají po odvolání Borise Kollára. Ten se prý ale zviklat nenechá a chce se tomu postavit čelem.

Kontakt a celý článek naleznete na serveru (http://domovstesti.blog.cz/) zde.