Kauza obchodování s lidmi: Policie navrhla obžalovat dvojici z kuplířství

Detektivové navrhli podat obžalobu pro trestné činy obchodování s lidmi, kuplířství, znásilnění a nedovolené ozbrojování. Muž podle nich na území svého domovského státu v jihovýchodní Evropě organizoval nábor krajanů, kterým sliboval práci v České republice.

Nechal do Česka prý dopravit nejméně 11 dělníků a ubytoval je na místech bez sociálního zařízení a tekoucí vody. Dělníci měli pracovat 12 hodin denně včetně víkendů a za to dostávat měsíčně jen pár stokorun. Sám obviněný měl ale inkasovat přes milion korun.

[chooze:article;value:513777]

​Ten samý muž podle policistů najal ve své domovině nejméně pět dívek, které skončily v nevěstinci na jihu Čech. Jejich činnost v podniku pak měla mít na starost obviněná. Dívky musely dvojici odevzdávat třetinu výdělků z prostituce, kuplíři si tak podle policistů přišli na další milion.

Jednu z těch dívek měl obviněný navíc znásilnit. V případě pravomocného rozsudku hrozí dotyčnému až dvanáct let vězení, jeho údajné spolupachatelce až osm let. Spis s návrhem na podání obžaloby policisté předali na Krajské státní zastupitelství v Českých Budějovicích.

Kontakt a celý článek naleznete na serveru (http://domovstesti.blog.cz/) zde.