Každý může udělat chybu. Všichni ji obrátili proti mně, tvrdí Babiš

Andrej Babiš, jeden z prezidentských kandidátů, vystoupil v pondělí večer v Televizních novinách. Na začátku rozhovoru se téma stočilo k Babišově nedělnímu výroku o pomoci Polsku, pokud by bylo napadeno. Odmítá, že by se v debatě na České televizi jednalo o diplomatický přešlap.

"Závazky za naší vlády jsme vždycky plnili. Pokud by došlo k té katastrofě, tak bychom jim (Polsku, pozn. red.) samozřejmě pomohli. Psal jsem polskému premiérovi. Všichni to samozřejmě využili proti mně. Každý může udělat chybu," řekl Babiš.

[chooze:article;value:485976]

Televize Nova se rozhodla dát prostor i divákům, kteří Babišovi položili dotazy. Kandidát tak dostal například otázku na pravidla udělování milosti. "Myslím, že není důvod je udělovat. Věřím naší justici," odpověděl Babiš a zmínil kauzu Čapí hnízdo. Pokud by zvítězil, všichni z jeho týmu na Hradě by měli bezpečnostní prověrku.

Vztahy s nedemokratickými zeměmi

Na další dotaz Babiš odvětil, že o zvýšení prestiže České republiky by se zasloužil tím, že by aktivně rozvíjel ekonomickou diplomacii. "Pomáhal bych našim firmám prodávat zboží mimo Evropu. Chtěl bych jim pomoci v Asii a Africe," řekl Babiš.

​Připustil, že ekonomickou diplomacii by chtěl rozvíjet i s nedemokratickými zeměmi. Jako příklad jmenoval Thajsko a Vietnam. "Samozřejmě, jsou nedemokratické. Thajsko je království, Vietnam... Tam mají taky nějaký režim," prohlásil Babiš.

[chooze:article;value:486069]

Téma se stočilo i k Číně. "Čína má problém s lidskými právy, ale určitě tam všichni dělají byznys. Náš byznys je špatný. Choval bych se úplně stejně jako lídři Evropské unie a Spojených států," objasnil svůj postoj ohledně vztahů s Čínou.

Na dotaz, co bude dělat, pokud prezidentské volby prohraje, odpověděl: "Nic, zůstávám předsedou hnutí. Říkal jsem pětikoalici, že pokud se mě chce zbavit, ať mě doporučí na Hrad." Dodal, že v případě neúspěchu v boji o Hrad, by usiloval o vítězství v příštích volbách do Poslanecké sněmovny.

​V úterý v osm hodin večer proběhne na Nově a TN Live rozhovor s druhým kandidátem na prezidenta Petrem Pavlem. Ve čtvrtek pak diváky čeká poslední televizní debata, které se zúčastní oba kandidáti. 

Volební vysílání TV Nova

Pondělí 23. ledna
20:00 Rozhovor s Andrejem Babišem, TV Nova a TN Live
Úterý 24. ledna
20:00 Rozhovor s Petrem Pavlem, TV Nova a TN Live
Oba rozhovory s prezidentskými kandidáty budou překládány do znakového jazyka
Čtvrtek 26. ledna
20:00 Poslední televizní debata prezidentských kandidátů, TV Nova a TN Live
18:00 TN Live nabídne speciální vysílání s příjezdy kandidátů do budovy TV Nova
, bude možné sledovat i na sociálních sítích Facebook a YouTube
Debata prezidentských kandidátů bude překládána do znakového jazyka
Pátek 27. ledna
5:55 Snídaně – speciál o volbách, TV Nova a TN Live
14:00 Otevření volebních místností, TV Nova a TN Live
Sobota 28. ledna
13:00 Kontinuální vysílání k výsledkům voleb, TV Nova
13:00 Kontinuální vysílání s vlastním obsahem, TN Live
Neděle 29. ledna
20:00 Rozhovor s budoucím prezidentem, TV Nova a TN Live
Rozhovor s budoucím prezidentem bude překládán do znakového jazyka

​Oba prezidentští kandidáti před druhým kolem vsadili na kontaktní kampaň:

Kontakt a celý článek naleznete na serveru (http://domovstesti.blog.cz/) zde.