Kde koupíte nejlepší zmrzlinu? Prvních 28 míst žebříčku obsadila jedna země

Milovníky zmrzliny zřejmě nepřekvapí, že ze 100 nejlepších zmrzlináren se celkem 28 nachází v Itálii. Tato země je proslulá svými gelateriemi, což dokazuje i nejnovější žebříček webu TasteAtlas.

​Méně očekávané může být zjištění, že na druhém místě se v počtu nejlepších zmrzlinových míst umístily Spojené státy americké. V USA jich najdete celkem 22, z nichž tři jsou v San Franciscu. Na dalších místech jsou s velkým odstupem Indie (5 zmrzlináren), Kanada (4), Argentina, Francie a Španělsko (po 3).

​V některých případech jde o obchody, které byly založeny už v 19. století. Nejstarší zmrzlinárna v žebříčku stojí v Tokiu už od roku 1848.

Česko ostrouhalo

Smutnou zprávou pro Čechy je fakt, že se v žebříčku neumístila žádná zmrzlinárna z Česka. Za sladkým zážitkem tak musí Češi vyrazit do Německa, které bodovalo s cukrárnou v Mannheimu, do polského Krakova anebo do Vídně. Rakouská metropole má v žebříčku hned dvě zmrzlinárny.

[chooze:article;value:563589]

​Zajímavostí je, že obě vídeňské zmrzlinárny byly oceněny za stejný druh zmrzliny, která mimo jiné patří mezi oblíbené příchutě Rakušanů, píše web OE24. Jde o oříškovou zmrzlinu ze zmrzlinářství Tichy a zmrzlinářství Zanoni & Zanoni.

Trendem poslední doby je i zmrzlina pro psy. Podívejte se, jak jim chutná (7/24):

Kontakt a celý článek naleznete na serveru (http://domovstesti.blog.cz/) zde.