Když to tak chcete, budeme válčit, vzkazují Rusové na Západ

"Všichni chceme, aby tahle válka skončila, ale míru nemůžeme dosáhnout zmrazením konfliktu a přijetím podmínek nadiktovaných Ruskem," řekl Stoltenberg agentuře Reuters.

Rozlítil tím šéfa ruské diplomacie Sergeje Lavrova, píše TASS. "Jestli NATO ústy Stoltenberga ještě jednou prohlásí, že je proti zmrazení, jak se říká, konfliktu na Ukrajině, znamená to, že chce bojovat. Tak budeme bojovat," prohlásil.

[chooze:article;value:509942]

Moskva je na takovou variantu podle něj dobře připravena. "Cíle NATO v situaci kolem Ukrajiny dlouho sledujeme. Tyto cíle se formovaly řadu let a teď se je NATO snaží realizovat," dodal Lavrov. Co přesně tím myslel, ale neupřesnil.

Západ podporuje Ukrajinu dodávkami zbraní a finančními injekcemi od února 2022, kdy ji Rusko napadlo, a vyvolalo tak největší konflikt v Evropě od konce druhé světové války.

Kremelská propaganda vykresluje členské státy NATO jako přímé účastníky rusko-ukrajinské války.

[chooze:article;value:509707]

"Pokud politici na Západě prohlašují, že nevedou válku proti Rusku, ale ve skutečnosti přesně to dělají, s vědomím, že bez pumpování zbraní, poskytování zpravodajských dat, informací ze satelitů a stanovování cílů by ukrajinská situace už dávno skončila, je to vlastně uznání toho, že jsou přímým účastníkem hybridní i horké války vyhlášené proti Rusku," uzavřel Lavrov.

Rusku však žádná západní země válku nevyhlásila. Dokonce ji nevyhlásilo ani Rusko Ukrajině. Invazi do sousední země označuje jako "speciální vojenskou operaci".

Putin chce válkou unavit Západ, prohlásil Pavel:

Kontakt a celý článek naleznete na serveru (http://domovstesti.blog.cz/) zde.