Kennedy hodlá odstoupit z voleb a podpořit Trumpa. Výměnou za funkci

Robert F. Kennedy, synovec zastřeleného prezidenta Johna F. Kennedyho, má na pátek naplánované první velké veřejné vystoupení od začátku července. V Arizoně se chystá "promluvit k národu". Očekává se, že oznámí konec své prezidentské kandidatury a večer se připojí k Trumpovi na jeho předvolebním mítinku, uvedla s odvoláním na své zdroje televize CNN.

Odměnou má být Kennedymu pozice v Bílém domě, pokud jeho současný rival Trump vyhraje volby. Ten je takovému řešení nakloněn. "Je to skvělý chlap. Je to velmi chytrý chlapík. Znám ho už velmi dlouho," řekl Trump CNN s tím, že je k účasti Kennedyho ve své administrativě "rozhodně otevřený".

[chooze:article;value:570543]

​Kennedyho štáb se odmítl vyjádřit, ale o této variantě v úterý hovořila Kennedyho kandidátka na funkci viceprezidentky Nicole Shanahanová, uvedla agentura Reuters. O Trumpově zájmu získat Kennedyho na svou stranu svědčí i telefonát, který unikl do médií.

Demokrat Kennedy chtěl původně kandidovat v primárních volbách strany proti Joe Bidenovi, kvůli malé podpoře mezi demokraty se rozhodl pro nezávislou kandidaturu. V průzkumech se jeho zisk v poslední době pohybuje kolem pěti procent. V předpokládaných těsných výsledcích v souboji mezi Trumpem a Kamalou Harrisovou však může hrát roli i pár tisíc hlasů. Právě v Arizoně nebyl v minulých volbách rozdíl mezi vítězem a poraženým ani 11 tisíc hlasů.

Kennedy se podle CNN chtěl začátkem srpna sejít s Harrisovou a učinit jí stejnou nabídku. Nebyl však vyslyšen.

Sedmdesátiletý Robert F. Kennedy mladší je znám jako ekologický aktivista, odpůrce očkování proti covidu a příznivce konspiračních teorií.

Trump mění taktiku kampaně. Osobních útoků vůči protivníkům bude méně (8/2024):

Kontakt a celý článek naleznete na serveru (http://domovstesti.blog.cz/) zde.