Kim Čong-un zahájil výstavbu nových domů. Ceremoniál odstartoval explozí

Dramatické výbuchy doprovázené nadšeným a obdivným jásotem. Tak vůdce komunistické Severní Koreje Kim Čong-un odstartoval výstavbu nových bytů. Kamerám nesmělo nic uniknout. Nechybělo vysvětlení od vysoce postaveného Kimova spolustraníka, jak správně zmáčknout tlačítko a vzápětí už komunistický diktátor odstartoval explozi na pozemku, kde se zřejmě bude stavět.

Všechno muselo být tip top a co nejoslnivější. Bagry seřazené na milimetr nebo naprosto přesná seskupení vojáků, ale i běžných obyvatel, kteří se na stavbě velkolepého projektu budou podílet.

"V Severní Koreji se v 80. a 90. letech podařilo vybudovat dvě ulice. Pak nastala velká pauza. Další obří projekt představil režim v roce 2010. Není ale jasné, jestli objekty vůbec disponují elektřinou a vodou," poodhalili závoj severokorejské propagandy novináři z agentury AP.

[chooze:article;value:489130]

Nejnověji je v plánu velkolepá výstavba bytových domů a potravinářských objektů. Na Kima i jeho soudruhy proto čekaly lopaty a písek, aby přiložili ruku k dílu.

Výbuch se pak zopakoval pro efekt ještě několikrát a nechyběl ani ohňostroj. V zemi přitom umírají kvůli podvýživě desetitisíce lidí a hladem trpí až 40 % obyvatel. Chybí základní potraviny a o nových domech si běžní obyvatelé mohou nechat jen zdát.

Místo toho ale režim řeší jiné záležitosti. Všechny ženy a dívky jménem Ču-e se v Severní Koreji údajně musejí urychleně přejmenovat. Tak se totiž jmenuje Kimova dcera a nikdo se nesmí jmenovat stejně jako pokračovatelka rodu a "vznešené dítě" – jak o ní mluví propaganda.

Kontakt a celý článek naleznete na serveru (http://domovstesti.blog.cz/) zde.