Moderní bydlení

Kim se připravuje na válku. Vojákům dal jasné rozkazy, kdy mají zaútočit

Situace v KLDR se přiostřuje. Poté, co Severní Korea revidovala ústavu, v níž označila Jižní Koreu za nepřátelský stát, zamířil ve čtvrtek Kim Čong-un na vojenské velitelství druhého sboru Severokorejské lidové armády

Během návštěvy nařídil podle zpravodajské agentury AP News vojákům, že teď musí k obyvatelům sousedního státu přistupovat jako k nepřátelům, nikoli krajanům. Dodal, že pokud Jižní Korea jakkoliv naruší suverenitu té Severní, zaútočí.

[chooze:article;value:579009]

Vysvětlil také, že úterní odpálení dopravního spojení s Jižní Koreou demonstrovalo, že Sever a Jih se už nikdy nesjednotí. "Zničení cest bylo nevyhnutelným a legitimním řešením ke splnění ústavy KLDR, která jasně definuje Jižní Koreu jako nepřátelský stát," stálo v úterním prohlášení severokorejské státní agentury KCNA.

"Kim se těmito výhružkami snaží mentálně posílit vojáky v první linii. Rétorika o dvou znepřátelených zemích je nakonec pouhou strategií, jak se Kim Čong-un snaží přežít," reagoval podle webu US News na Kimovy kroky profesor severokorejských studií v Soulu Yang Moo-jin.

Kim Čong-un chce odpálit přeshraniční silnice, tvrdí jihokorejská armáda (10/2024):

Kontakt a celý článek naleznete na serveru (http://domovstesti.blog.cz/) zde.