Kim se štítí Putina. Před setkáním si nechal vydezinfikovat židli

Severokorejský vůdce Kim Čong-un je po několikadenní návštěvě Ruska zpět na cestě do KLDR. V Moskvě se sešel s ruským diktátorem Vladimirem Putinem. Společně zamířili například na kosmodrom Vostočnyj.

Přátelství mezi dvěma diktátory ale zřejmě nebude tak upřímné, jak ho veřejně prezentují. Právě z kosmodromu totiž unikly záběry, které dokazují, že Kim Čong-un Putinovi zřejmě příliš nedůvěřuje.

Předtím než se s ruským prezidentem sešel, totiž nechal jednoho ze svých bodyguardů, aby otřel židli, kam se měl severokorejský vůdce posadit. Podle deníku Mirror zdroje tvrdí, že Kim se obával rizika otravy novičokem či poloniem.

[chooze:article;value:522187]

​Židli měl Kimův tým ještě před schůzkou s Putinem podrobit i dalším testům. Podle deníku WION ji údajně skenovali na radiaci a další nástražné látky. Vzhledem k diktátorově vyšší hmotnosti prošla prý židle i zátěžovou zkouškou. Podle odhadů váží Kim Čong-un něco přes 140 kilogramů.

Kim Čong-un zakončil několikadenní návštěvu Ruska v neděli, kdy se vydal zpět do KLDR, píše Ria Novosti. Zpět k severokorejským hranicím zamířil po závěrečné ceremonii na železniční stanici v ruském Arťomu.

Na nástupiště ho doprovodila četná stráž. S Ruskem se loučil za doprovodu vojenské kapely, která mu na rozloučenou zahrála ruskou a severokorejskou hymnu.

Kim Čong-un pozval Putina do Koreje. Je to logické, oba režimy moc přátel nemají, říká rusista:

Kontakt a celý článek naleznete na serveru (http://domovstesti.blog.cz/) zde.