Kim zveřejnil vzácné fotky. Ukazují místa, kde KLDR vyrábí jaderné zbraně

[chooze:gallery;value:37357]

​Vzácné fotky ukázal severokorejský diktátor Kim Čong-un. V pátek uveřejnila severokorejská tisková agentura KCNA fotografie z Kimovy návštěvy továrny na vývoj zbraní v utajeném místě. Právě tam má Severní Korea vyrábět obohacený uran, který používá při výrobě jaderných zbraní, píše portál CNN.

Na fotografiích jsou tak vidět haly vybavené řadami plynových centrifug, které jsou pro výrobu obohaceného uranu klíčové. Ukázal rovněž skladiště, kde se nádrže s uranem uschovávají před výrobou. Nakonec se také zúčastnil testu rakety, která je schopná jadernou nálož nést.

[chooze:article;value:571101]

​Při své návštěvě vyjádřil Kim spokojenost se stavem, v jakém se severokorejský jaderný arzenál nachází. Právě jaderné zbraně jsou ústředním projektem vlády Severní Koreje, která o ně usilovala už od 60. let minulého století. V současnosti má k dispozici asi 50 jaderných hlavic.

Severní Korea je v posledních měsících čím dál agresivnější. Napětí na Korejském poloostrově vyostřuje zejména útočnou rétorikou a opakovanými testy raket. Poslední z těchto testů se konal ve čtvrtek, kdy podle agentury AP vypálila Korea rakety do Japonského moře.

​Kim nenechal cvičení Američanů a Jihokorejců bez odezvy. Vlezl si do tanku (3/2024):

Kontakt a celý článek naleznete na serveru (http://domovstesti.blog.cz/) zde.