Kimova sestra se pustila do Zelenského. Je bezohledný, ať odstoupí, vyzvala

"Rusko nemá žádný legitimní důvod k tomu, aby z Íránu a Severní Koreje učinilo faktické spoluviníky své zločinné války," řekl Radě bezpečnosti OSN Zelenskyj. Kim Jo-čong jej za to odsoudila, jde podle ní o bezohlednou politickou provokaci, uvedl web NK News.

"Absurdní obviňování naší země, že je 'spoluviníkem' války na Ukrajině, kde zlá Zelenského banda vraždí nevinné Rusy za použití špatných zbraní dodaných USA a Západem, je bezohlednou politickou provokací, kterou nelze ničím ospravedlnit," prohlásila.

Ukrajinský prezident by měl podle ní skončit. "Svět začíná být znuděn Zelenského triky, kterými se snaží vydělat co nejvíc peněz. Nevím, kolik se dá ještě udělat soucitu a lítosti, ale v zájmu světového míru a stability by bylo lepší, kdyby včas odstoupil, než bude pozdě," doplnila. 

[chooze:article;value:576116]

Rusko se Severní Koreou od své do invaze Ukrajiny prohlubuje vztahy, upozornil web Radio Free Asia. Podle analytiků a západních politiků dostává KLDR výměnou za zbraně technologickou pomoc s vesmírným programem. 

Kim Jo-čong zároveň odsoudila pomoc, kterou Spojené státy zasílají Ukrajině na obranu, v hodnotě osmi miliard dolarů (asi 180 miliard korun). "Důrazně odsuzuji záměrnou eskalaci situace na Ukrajině ze strany USA, které poskytly Ukrajině astronomické množství zbraní a vybavení, aby prodloužily a eskalovaly konflikt a uvrhly celý evropský region do jaderné války," vzkázala.

Petr Pavel vyzval k reformě Rady bezpečnosti OSN. Vadí mu chování Ruska:

Kontakt a celý článek naleznete na serveru (http://domovstesti.blog.cz/) zde.