Klárce mohlo být už 19 let. Psychiatrička vysvětlila, proč Kramný zabil i ji

Proč se Petr Kramný uchýlil k vraždě své dcery Klárky je jednou z nejpalčivějších otázek tohoto případu. Podle psycholožky Džamily Stehlíkové šlo o pomstu. Nad Kramným měla vyhrát žárlivost a tlak se stupňoval. Jedním ze zlomových bodů bylo prý i to, když Monika vyrazila s kamarádkami na striptýz.

Z večera ale unikly fotky, které údajně Kramného nepotěšily. "Nešťastná fotka se striptérem byla symbolem toho, že ona může být šťastná beze mě. A v tu chvíli se spustila panická reakce – já můžu být opuštěný, já můžu ztratit lásku," popisuje Stehlíková, co se Kramnému zřejmě odehrávalo v hlavě.

[chooze:article;value:568675]

​Strach z opuštění tak zvítězil nad zdravým rozumem. "Když ten muž je opuštěn, tak má pocit, že má svatý právo se za to pomstít. A to dítě bylo vnímáno jako součást té matky, jako součást toho, co ho potkalo a nedalo mu to, co od toho čekal, to naplnění," vysvětluje, proč se k brutálnímu činu uchýlil.

Smrt Moniky a teprve osmileté Klárky původně vyšetřovali jako otravu. Kriminalisté ale nakonec začali pracovat s verzí, že se jednalo o dvojnásobnou vraždu. Soud za ni odsoudil Petra Kramného k 28 letům za mřížemi. Svůj trest si odpykává ve věznici Mírov.

Kontakt a celý článek naleznete na serveru (http://domovstesti.blog.cz/) zde.