KLDR se ocitla na prahu hladomoru. Kvůli nedostatku potravin umírají lidé

Děsivé záběry před 11 lety pořídili v komunistické Severní Koreji terénní pracovníci Světového potravinového programu OSN. Nemocnice je plná vyhladovělých dětí, které rodiče nedokážou nakrmit.

Teď hladomor v KLDR podle pozorovatelů propukl znovu. Do země, která je naprosto izolovaná od okolního světa, se humanitární organizace téměř nedostanou, přesto existují zprávy o prvních obětech.

[chooze:article;value:489130]

"Dostupnost potravin pravděpodobně klesla pod hranici minima. Závislost na dovozu zboží ze zahraničí Severní Koreu ještě více vystavila globálním otřesům, diplomatickým konfliktům a dalším hrozbám, jako je nepříznivé počasí," stojí ve zprávě OSN.

Tomu, že je situace skutečně vážná, nasvědčuje plenární zasedání strany, které severokorejský diktátor Kim Čong-un svolal na konec února. Zatímco jindy se na stranických sjezdech diskutuje o řadě témat, teď se mluvilo pouze o zemědělství.

Podle severokorejské tiskové agentury se komunističtí pohlaváři pod vedením Kim Čong-una dohodli na nutnosti provést v průběhu několika dalších let na venkově revoluci. Řadu změn je prý potřeba provést okamžitě.

Podle zahraničních pozorovatelů se potravinová situace v KLDR zhoršuje. O masovém umírání, jako tomu bylo v 90. letech, kdy v důsledku nedostatku potravin v zemi zemřely statisíce Severokorejců, ale zatím informace nejsou.

Kontakt a celý článek naleznete na serveru (http://domovstesti.blog.cz/) zde.