KLDR vyhrožuje už i Evropě. Jste hrozbou pro mír a bezpečnost, burácí

Napětí mezi KLDR a Západem roste. Severní Koreu znepokojují západní vojenské manévry a ostře se proti nim ohradila. Například Spojené státy americké a jejich spojence osočuje Pchjongjang z toho, že "prohlubují nestabilitu regionální situace".

"Spojenci USA neskrývají své vojenské vměšování do asijsko-pacifické oblasti," píše tamní ministerstvo zahraničí v tiskovém prohlášení, které citovala agentura KCNA. Severní Koreji vadí zejména vojenská cvičení ve vodách kolem Korejského poloostrova. Z nich obviňuje i několik evropských zemí.

"Před několika dny Spojené království uspořádalo cvičení námořní operace a vyslalo své námořní síly do vod kolem Korejského poloostrova," vyjmenovává ministerstvo. "Mezitím spojenci USA, jako je Německo, Francie a Nový Zéland, také letos vyslali své válečné lodě a válečná letadla do asijsko-pacifické oblasti, a to včetně vod kolem Korejského poloostrova, čímž zasahovali do bezpečnostních zájmů regionálních zemí a eskalovali vojenské napětí v regionu," dodalo.

[chooze:article;value:543886]

​Novozélandskému deníku Stuff potvrdilo tamní ministerstvo zahraničí, že do oblasti skutečně nasadilo své síly. "Od poloviny dubna do začátku května 2024 se letadlo novozélandského královského letectva P-8A Poseidon zabývalo sledováním nezákonných námořních činností, včetně přesunů mezi loděmi s plavidly plujícími pod vlajkou Severní Koreje," potvrdilo.

Jenže takové chování představuje podle KLDR "hrozbu pro mír a bezpečnost na Korejském poloostrově a v asijsko-pacifické oblasti jako celku". Země se nechala slyšet, že pokud je takové chování politikou proti KLDR, nemůže jinak než "přehodnotit svůj politický postoj" a "přijmout nezbytná opatření".

"Západní země by se měly zamyslet nad tím, že jejich nerozumná a slepá politika následování USA je aktem poškozování jejich vlastních zájmů," uzavírá tamní ministerstvo své prohlášení. Západ se svým chováním snaží vyvíjet tlak na Severní Koreu, aby se denuklearizovala a opustila svůj program balistických raket.

KLDR vytvořila píseň pro svého vůdce. Videoklip natáčela celá země:

Kontakt a celý článek naleznete na serveru (http://domovstesti.blog.cz/) zde.