Klub marketérů vyloučil Marka Prchala. Vedení Babišovy kampaně považuje za neetické

Marketingový klub Art Directors Club Czech Republic (ADC) vyloučil ze svých řad Marka Prchala, který je mozkem politické kampaně prezidentského kandidáta Andreje Babiše (ANO). Důvodem vyloučení mají být právě Prchalovy aktivity související s vedením Babišovy kampaně.

Sdružení nejdříve vyzvalo Prchala k rezignaci na své členství. To ale Prchal odmítl. Ve středu dal proto spolek hlasovat o jeho vyloučení. Na středeční mimořádné schůzi klubu se přítomní členové jednohlasně shodli na tom, že Prchal by už dále neměl být členem spolku.

[chooze:article;value:486228]

Prchalovo členství v ADC spolek prodiskutovával už dříve. Současné vedení prezidentské kampaně však členové sdružení považují nejen za neprofesionální, ale i za neetické. Klub se zároveň shodl na zpracování etického kodexu politické reklamy.

"Používat, a k tomu ještě zcela bezostyšně a účelově, marketing a reklamu k šíření lží, strachu a štěpení společnosti je nejenom amorální, ale zároveň i nebezpečné pro budoucí směřování oboru," uvedl předseda klubu ADC David Suda.

Redakce TN.cz Marka Prchala oslovila s žádostí o vyjádření. Do doby vydání článku však nereagoval. 

Babišova kampaň je kritizována zejména za slogan: "Nezavleču Česko do války. Jsem diplomat. Ne voják. Prezident Babiš." Kritici jí vyčítají zejména to, že se ve voličích snaží vyvolat strach. Poté, co se na jeho billboardy vznesla vlna kritiky, nechal slogany změnit na: "Generál nevěří v mír. Volte mír. Volte Babiše."

Andrej Babiš svolal tiskovou konferenci. Končí s kontaktní kampaní:

Kontakt a celý článek naleznete na serveru (http://domovstesti.blog.cz/) zde.