Kocoura Hrušínských roztrhali psi. Zachraňovala ho těhotná hvězda Ulice

O smutný zážitek se podělil Jan Hrušínský na sociální síti. Milovaný kocour Jupík, kterého našla jeho dcera Kristýna před 12 lety v zimě na ulici, se jako každý den chtěl i v úterý proběhnout. To se mu ale stalo osudným. Když došel až na sousední zahradu, vběhli za ním dírou v plotě tři psi.

"Bez vodítek, bez náhubku. Ne moc velcí, ale evidentně nevycvičení a bojovně naladění. Vrhli se na rozespalého kocoura, který, bohužel, poprvé v životě nestačil zdrhnout. Jejich majitel stál za plotem a čuměl na ně, když kocoura napadli. Ani jednou se nepokusil je odvolat, napomenout, zkrátka jim v té krvavé hostině zabránit," postěžoval si Hrušínský.

Co se na vedlejší zahradě odehrává, si všimla dcera Hrušínského a hvězda seriálu Ulice Kristýna. Její fenka Monella totiž začala zuřivě štěkat. "Okamžitě letěla dolů a přes pokročilé těhotenství přelezla přes vysoký plot, aby ty rozzuřené bestie odehnala. Na začátku devátého měsíce těhotenství. Chlap na ni přes plot koukal a nehnul ani prstem. Přes plot by přitom z ulice přelezl jednodušeji než ona," vylíčil Hrušínský.

Bezvládného Jupíka okamžitě odnesli na blízkou veterinu. Bylo však už pozdě. "Jupík ještě dýchal, byl v šoku a stále bezvládný. Když mu doktor zavedl kanylu s léky, začal mňoukat. To dávalo naději. Nechali si ho tam a řekli, ať jdeme domů, že dají vědět, jakmile zjistí, jak je opravdu na tom. Asi za dvě hodiny veterinář zavolal, že Jupík dobojoval," popsal herec.

"Jupík měl prokousnutý hřbet, levou zadní nohu vytrženou z kloubu a také prokousnutou. Protržená střeva. Kousance na břiše a na krku. Vzdal to," zasmutnil Hrušínský.

[chooze:article;value:468473]

Rodina kocoura pohřbila na zahradě pod starou pivoňkou. "Brečím jako malý kluk a pořád to nemůžu pochopit. Bylo to tak rychlé. Říkám si, jak je možné, že si u nás kdejaký trouba může pořídit tzv. bojového psa, nechat ho bez vodítka a bez náhubku pobíhat po ulici, a přitom ho není schopen zvládnout ani vychovat? Střelnou zbraň by mu neprodali, ale psí zabijáky může mít každý," postěžoval si Hrušínský.

Z ufňukané chudinky mistryní manipulace! Co čeká Vandu s Luďkem v 18. sezoně:

Kontakt a celý článek naleznete na serveru (http://domovstesti.blog.cz/) zde.