Kojenec na Vysočině zemřel po úderu do hlavy. Obviněná žena je ve vazbě

Policisté v Jihlavě se začali úmrtím kojence zabývat ve čtvrtek 20. července. Na místě zasahovali také záchranáři. "Můžu skutečnost potvrdit. Zasahovali jsme u dětského pacienta se zástavou oběhu. Oživovací pokusy byly neúspěšné," řekl TN.cz mluvčí záchranářů Petr Janáček.

"Na základě výsledků provedené pitvy jsme zjistili, že na jeho úmrtí nese podíl cizí osoba," informovala v úterý policejní mluvčí Dana Čírtková.

[chooze:article;value:506562]

Případ si proto převzali kriminalisté z odboru obecné kriminality Krajského ředitelství policie kraje Vysočina. "Ti zahájili trestní stíhání a obvinili z trestného činu ublížení na zdraví s následkem smrti 43letou ženu. Trestní stíhání je vedeno vazebně," doplnila Čírtková.

Další podrobnosti však vyšetřovatelé vzhledem k věku dítěte a s ohledem na rodinu odmítli sdělit, a to až do ukončení vyšetřování. Podle Deníku mělo být příčinou úmrtí pětiměsíčního kojence krvácení do mozku po ráně do hlavy. Podezřelá žena by však neměla být jeho matkou. Má jít o příbuznou, která měla miminko v danou chvíli hlídat.

Vazbu na obviněnou Okresní soud v Jihlavě uvalil v neděli. Zadržená svého činu údajně litovala a zároveň se měla přiznat, píše portál iDnes. Nedokázala však vysvětlit, proč to vlastně udělala. Není vyloučeno, že před incidentem pila alkohol.

Kriminalisté vyšetřovali také smrt dítěte v Přerově. Více se dozvíte v následující reportáži (2/2021):

Kontakt a celý článek naleznete na serveru (http://domovstesti.blog.cz/) zde.