Kolaps dopravy na D1 před Brnem. Kolony se tvořily už od Devíti křížů

Podle informací Ředitelství silnic a dálnic (ŘSD) je nesouvislá kolona mezi 164. a 195. kilometrem. Po deváté hodině dopoledne odhadovaly telemetrické systémy zdržení na několik desítek minut. "V tuto chvíli je už kolona roztrhaná. Je od 168. k 182. kilometru. Problémy nastaly brzy ráno. Probíhaly tam noční práce, a když jsme to omezení likvidovali, tak tam byla dopravní nehoda ještě před rozjezdem ranní dopravní špičky. Šlo o karambol jednoho kamionu se dvěma nebo třemi osobáky," uvedl ve čtvrtek po půl dvanácté pro TN.cz mluvčí Ředitelství silnic a dálnic (ŘSD) Jan Rýdl.

[chooze:article;value:503647]

​"My jsme na místě měli techniku, takže jsme pomáhali s odstraňováním následků dopravní nehody. V době dopravní špičky se ale rychle hlavně v pravém jízdním pruhu seřadila šňůra kamionů a některé z nich najely i do levého pruhu," vysvětlil mluvčí ŘSD.

"Aktuálně je zdržení ve směru na Brno podle našich systémů okolo čtyřiceti minut," informoval před čtvrtečním polednem Rýdl. Odborníci vysvětlují aktuální dopravní problémy také zvýšeným provozem kamionů, který souvisí s tím, že se v Německu rozjela nákladní doprava po svátcích, kdy kamiony musely zůstat odstavené.

"Čtvrtky a pátky ale obecně bývá doprava intenzivnější. Kamiony se totiž snaží dorazit do cíle před sobotou. S provozem je to ale jako s počasím. Někdy je dobré a někdy špatné," řekl Martin Felix, mluvčí sdružení dopravců Česmad Bohemia.

 Dálnice dostavíme do roku 2033, slíbil Kupka v pořadu Napřímo:

Kontakt a celý článek naleznete na serveru (http://domovstesti.blog.cz/) zde.