Koláříkova kauza není jediná. Piráti už mají na kontě více problémů

Před pouhými dvěma týdny hýbala Pirátskou stranou kauza náměstkyně pražského primátora Jany Komrskové, která zaměstnala jako poradce svého partnera Petra Beneše. "Já si nemyslím, že je to vhodné. Každopádně jsem ten svůj názor na to sdělil i paní Komrskové," vyjádřil se lídr strany Ivan Bartoš. 

Na pirátském internetovém fóru se kvůli tomu strhla mela. Hned vzápětí poradce a partner Komrskové oznámil, že ve funkci končí. "Já si myslím, že Pirátská strana ukázala, že se hodně podobá tradičním politickým stranám, které tak dlouho kritizovala," komentuje kauzu politolog Lukáš Jelínek. 

[chooze:article;value:515698]

​Zásadní problém řešili Piráti i před čtyřmi lety. Na odstřel byl tehdejší místopředseda strany Jakub Michálek, a to kvůli tomu, že měl šikanovat kolegy. "Já si každopádně stojím za tou prací, kterou jsem odvedl. Ta obvinění z šikany a bossingu jsem odmítl," vyjádřil se tehdy. 

Návrh na Michálkovo odstoupení z čela strany tehdy přišel od Jany Koláříkové. Poté, co se dostala do sporu s přítelkyní Michálka Michaelou Krausovou, uvedla, že ji pirátský místopředseda psychicky šikanuje. "Problémy i vnitrostranické rozepře jsou v každé politické straně. My jsme si zvolili, že Pirátská strana bude fungovat na digitálním otevřeném fóru," prohlásil Bartoš. 

Právě transparentnost, která měla být silnou stránkou Pirátů, se teď podle odborníků stává jejich slabinou. O všech svých problémech totiž diskutují na veřejném internetovém fóru.

"Těch kauz je celá řada. Poté, co se Piráti ve velkém nedostali do Poslanecké sněmovny, spousta bývalých poslanců a různých dalších politiků hledala místa na ministerstvech a radnicích," říká politický komentátor Seznam Zpráv Václav Dolejší. 

[chooze:article;value:515677]

​Právě Michálkova přítelkyně a tehdejší šéfka pražských Pirátů Michaela Krausová způsobila rozruch i tím, že se tajně scházela s obžalovaným technickým ředitelem firmy JCDecaux Tomášem Tenzerem. Společnost se snažila získat tendr na pražský mobiliář a měla nabízet Pirátům slevy na reklamní plochy.

"Byly to osobní schůzky, ke kterým se nebudu dál vyjadřovat," prohlásila tehdy Krausová. Poprvé se dostala do povědomí veřejnosti, když vyšlo najevo, že v mládí natočila pornografické video. Po kauze kolem schůzek s Tenzerem Krausová skončila.

Před dvěma měsíci ve vedení Pirátů skončila i Jana Michailidu kvůli tomu, že se hlásila ke komunistické ideologii. Rozruch u Pirátů v minulosti vzbudila třeba i energeticky náročná těžba kryptoměn v poslaneckém bytě Tomáše Vymazala nebo cesta předsedy Ivana Bartoše do Japonska, která vyšla na milion korun.

Kontakt a celý článek naleznete na serveru (http://domovstesti.blog.cz/) zde.